0

Werken in de Public Relations, beter bekend als PR. Dat is een droom die veel (jonge) meiden hebben, maar een netwerk waar je vaak niet zo maar tussen komt. Een klein wereldje van ons kent ons, waar alles draait om contacten. Ik vroeg drie leading ladies in de Amsterdamse PR scene om tips voor succes in de PR wereld.

Linda Botter, Maison PR
“Een tip voor succes in de PR is denk ik; wees jezelf en ben bereid harder dan hard te werken. Want PR gaat 24/7 door en je netwerk onderhouden kan dus altijd. Daarnaast met passie werken voor de merken die je vertegenwoordigt als PR manager vind ik onontbeerlijk. Op elk verjaardagsfeestje vertel ik weer over mijn favoriete Estée Lauder mascara of mijn nieuwe Jo Malone London geurkaars ;-)”

Simone Sassmannshausen, Ganbaroo PRPR
“Naar mijn mening komt de beste PR voort uit mensen die zichzelf op de achtergrond kunnen plaatsen en talent op waarde weten te schatten. Zo schep je ruimte om bijzondere verhalen/mensen/producten op de voorgrond te plaatsen.”

Claire Slootheer, Iconic Studio's
"Zorg dat je alle rubrieken van magazines, kranten en websites goed kent zodat je weet welk verhaal of product je aan kan bieden. Dan maak je het voor een journaliste of blogger een stuk makkelijker."

Belangrijke tips, zeker als je nagaat dat jijzelf ook een merk bent. Houd ze daarom ook in je achterhoofd als je zelf aan het solliciteren gaat bijvoorbeeld. En wil je werken in de PR? Houd dan onze vacatures in de gaten! ;-)

Reageer op dit artikel
Annic ten Duis

Door Annic ten Duis op

Lees meer artikelen van Annic

Read next…

Reacties