0

Al tijdens mijn HBO-opleiding International Business ging ik aan de slag als marketeer bij een verzekeraar. Ik leerde er erg veel en maakte na 2,5 jaar de overstap naar een groot Amerikaans concern, waar ik werkte als Product Marketing coordinator voor Europa. Ik reisde een paar keer per jaar naar Amerika en zat elke maand in een andere Europese stad. Wat een mooie tijd. Tot ik na bijna drie jaar door een ander bedrijf werd gevraagd en daar ging ik op in. Helaas zat ik in dat bedrijf niet op mijn plek en werd mijn contract na een jaar niet verlengd. Ik vond snel wat anders -ging aan de slag als Marketing Manager bij Oilily- maar ook daar werd ik na een jaar weggesaneerd vanwege kostenbesparingen.

"Ik was het he-le-maal zat"

Ik was het he-le-maal zat. Werkte me steeds uit de naad voor mijn werkgevers en kreeg er weinig loyaliteit voor terug. Althans, zo ervoer ik dat. Dus ik besloot om van mijn hobby mijn beroep te maken en startte samen met een compagnon de fitclub Snel Fit. Dit was eind 2013. Al snel kreeg ik ook weer marketing-klussen aangeboden en besloot ik lekker te gaan freelancen. Wat een vrijheid! Daarom besloot ik naast Snel Fit een consultancy op te richten. En zo geschiedde!

De vrijheid is heel leuk, maar je voelt ook de druk om te moeten (net)werken. Er is geen garantie meer voor een aanvulling van je banksaldo aan het eind van de maand: niet werken is geen centen. En administratie, ook een leuke bijkomstigheid van het ZZP'er bestaan. Maar ik zou, als het niet hoeft, niet meer in loondienst willen werken. Het werken voor verschillende opdrachtgevers, die mij ieder op hun manier inspireren is een rijkdom!

Overweeg jij ook voor jezelf te beginnen? Vertel het me!

Tekst en beeld: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties