0

Eerder konden jullie in een exclusief interview met Annic lezen waarom ik stop met het uitgeven van fashion blogs. Op 1 april was het dan zover. Ik heb letterlijk de stekker uit mijn site creatorsofdesire.com getrokken. Een site die jarenlang vele jonge vrouwen van stijl inspiratie voorzag. Op het hoogte punt hadden we 150.000 unieke bezoekers. Hoe voelt dat, abrupt stoppen met je bedrijf?


"In mijn hoofd had ik allang afscheid genomen, maar op het moment supreme komt 'ie toch even hard binnen"

Nou ik kan jullie vertellen dat ik er echt wel even een traantje op heb gelaten gisteren. Het zijn toch vijf jaren die ik afgelopen vrijdag symbolisch heb wegdrukt. In mijn hoofd had ik allang afscheid genomen, maar op het moment supreme komt 'ie toch even hard binnen. Mijn vriend geeft me een knuffel zodra ik het mailtje van mijn web man binnen krijg. "Het is goed zo Nouk, tijd voor nieuwe dingen". En hij heeft natuurlijk gelijk. Al een jaar haalde ik meer uit mijn eigen blog en social kanalen dan met de totale site. Dan ben je iets aan het faciliteren wat niets meer toevoegt. De markt zit niet meer mee, daar heb ik een sterke mening over. Ik werd moeder dit jaar en zag mijn andere bedrijf floreren. Welke keuze zou jij maken?

Zoals ik eerder op Instagram meldde: sommige deuren moet je sluiten om andere te openen. Ik was de eerste in Nederland met een mode blog netwerk van dit formaat en nu trek ik als 'early adaptor' - zoals een lezeres op deze site in een comment zo mooi verwoordde - me terug uit het mode blog wereldje. Mijn nieuwe site Anoukyve.com is geen blog in de klassieke vorm, maar een portfolio van mijn werk en sporen die ik online en op social achter laat. Kortere inspiratie snippets, columns (want ik houd ontzettend veel van schrijven) en af en toe een look als mijn kleding kast het toe laat en als ik daar zin in heb (dus niet meer zondags mijn bed uit om met -2 graden in de sneeuw te shooten, yah!).

"Houdt niet te lang vast aan iets wat voor jou niet meer werkt"

En daarmee heb ik een boodschap voor een ieder van jullie die dit leest: het is niet erg om te stoppen met iets. Je moet dat niet zien als falen, maar juist als kans om nieuwe dingen op te pakken. Houdt niet te lang vast aan iets wat voor jou niet meer werkt. Kijk naar de toekomst en breng dingen in beweging. Stilstand is achteruitgang en daar hebben wij – als moderne vrouw – een bloedhekeltje dood aan, toch?

Daarom daag ik jullie uit jullie verhaal te delen. Heb jij recentelijk de stekker ergens uit getrokken (behalve dat van je oplader), waarom en waar heeft het je gebracht? Veel van ons houden misschien onterecht vast aan iets wat niet meer werkt. Laten we elkaar inspireren door je verhaal hieronder te delen. Ik kijk uit naar jullie comments.

Volgende maand kunnen jullie weer een column van me verwachten. Intussen kunnen jullie me volgen op Instagram @anoukyve, via Snapchat 'anoukyve' of via www.anoukyve.com.

Tekst: Anouk Bos

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties