0

Ons bedrijf Make My Event gaat goed! We kunnen dagelijks heel veel jongens en meiden voorzien van gave opdrachten, iedere dag inspelen op de wensen van onze klanten en hierdoor stap voor stap onze doelen bereiken. Uiteraard zijn we nog lang niet waar we ooit hopen te komen; maar tegelijk had ik nooit durven dromen dat we na 4 jaar al hier zouden staan. Vanzelfsprekend is het niet komen aanwaaien en zonder mijn compagnon aan mijn zij, ons topteam op kantoor en onze gekwalificeerde hosts en hostesses op de vloer had ik er absoluut wél alleen van kunnen dromen.

"Het moet toch kunnen? Nog meer klanten, nog grotere opdrachten, nog meer goede hosts en hostesses en stiekem eigenlijk ook nóg meer bedrijven"

Ik ben ontzettend dankbaar, maar toch heb ik soms het gevoel dat ik nog meer wil en dat ik niet het onderste uit de kan haal. Het moet toch kunnen? Nog meer klanten, nog grotere opdrachten, nog meer goede hosts en hostesses en stiekem eigenlijk ook nóg meer bedrijven.

Een paar maanden geleden had ik het hierover met Annic. Ze herkende mijn onrust van haar ILFN-tijd en raadde me aan om 'gewoon' een keer met een business coach een gesprek in te plannen. “Leuk idee Annic, maar uhm zo’n groot probleem is het niet.” Een coach klinkt alsof je hulp nodig hebt. Iets wat als ondernemer niet als muziek in de oren klinkt. Het heeft daarom even geduurd tot ik uiteindelijk het advies van Annic opvolgde...

Al snel kwam ik erachter dat het praten met een businesscoach niet zwak is, maar juist heel inspirerend. Het voelt echt als een investering in jezelf en daarmee ook meteen in je bedrijf. Want zoals Zakenvrouw van het Jaar 2016, Vivienne van Eijkelenborg, onlangs zei in haar speech: “Jij bent het belangrijkste kapitaal in je bedrijf”. En ik geef haar, voor het gemak, groot gelijk! Investeren in jezelf is toegestaan en wat mij betreft noodzakelijk om verder te groeien.

"Míjn business coach, Dorothee van Public Presence, brengt overzicht in je zakelijke leven, laat zien waar je focus moet liggen"

Een business coach of nou ja... Míjn business coach, Dorothee van Public Presence, brengt overzicht in je zakelijke leven, laat zien waar je focus moet liggen (soms ben ik die duidelijk even kwijt) en creëert tegelijkertijd nieuwe inzichten. Bovendien is ze een ontzettend fijne sparringpartner en komt altijd meteen met concrete ideeën en oplossingen. Ik gun daarom iedere ondernemer een business coach!

Het betekent overigens niet dat ik helemaal niet meer onrustig ben, maar zodra ik het gevoel krijg dat ik 600 dingen tegelijk moet gaan doen... Bel ik Dorothee voor een koffietje, goed advies en rust!

Tekst: Mariëlle Smit

Reageer op dit artikel
Annic ten Duis

Door Annic ten Duis op

Lees meer artikelen van Annic

Read next…

Reacties