0

Wat Nina lekker vindt als lunch weten we inmiddels, Nina bouwde ook de succesvolle SLA formule op. Daarom vroeg ik haar om vier gouden tips als het gaat om ondernemen.

1. Vind de juiste mensen om je heen
Zoals Richard Branson dat mooi benoemde in College Tour is het vinden van goede mensen om je heen key voor een succesvolle ondernemer. Vind mensen die beter zijn dan jij, waar jij je aan kan optrekken en wie je werkzaamheden kunt toevertrouwen. Ik had nooit kunnen zijn waar ik nu ben als het niet voor de getalenteerde mensen om me heen zou zijn. Denk aan Ida de Haart en Jop van de Graaf bij SLA, Annemarie bij PUP en Thamar Luthart voor PUPMAG.

2. Yoga en mediteer regelmatig
Iedereen heeft zijn eigen manier van ontspanning. Toch denk ik dat yoga en mediteren universele manieren zijn om daadwerkelijk te ontspannen. Doordat ik een paar keer in de week tijd vrijmaak hiervoor kan ik alles beter aan. Ik raak niet snel gestrest van spannende situaties en kan mijn hoofd koel houden wanneer belangrijke beslissingen moeten worden genomen. De beste meditatieschool van Amsterdam is Mangalam Yoga & Meditation Studio, voor thuis yoga zet ik altijd Hous of Yoga op en voor de fysieke yoga oefeningen ga ik naar Delight Yoga.

'Maar ook dat ik vaak fouten heb gemaakt'

3. Cliche maar waar: zeg vaak Ja! (en accepteer de consequenties die daaraan verbonden zitten)
Ik ben iemand die op gevoel onderneemt. Als iets goed voelt dan hoef ik er niet te lang over na te denken en doe ik het gewoon. Dat in combinatie met moeilijk Nee kunnen zeggen zorgt ervoor dat ik in korte tijd heel veel gedaan krijg. Maar ook dat ik vaak fouten heb gemaakt. Dan zit er niks anders op dan zo goed mogelijk met de fouten om te gaan en natuurlijk, weer zo'n cliché maar zo waar, ervan te leren. Heerlijk om maanden later erom te kunnen lachen en te kunnen zien wat je er uiteindelijk allemaal nog uit hebt gekregen.

sla

4. Blijf jezelf ontwikkelen
Zorg er altijd voor dat je manieren vindt om jezelf te blijven ontwikkelen (survival of the fittest zoals Darwin dat verwoordt). Dat kan zijn door een bepaalde uitdaging aan te gaan, door met nieuwe mensen te werken, door een cursus te volgen of door een nieuwe baan of onderneming te beginnen. Wees niet bang om soms iets los te laten wanneer het je niet meer dient. Het is mens-eigen dat wij elke dag veranderen, roest dus niet vast in gewoontes maar blijf ontwikkelen en pas je omgeving daarop aan.

Heb jij daar nog iets aan toe te voegen?

www.ilovesla.com

Reageer op dit artikel
Annic ten Duis

Door Annic ten Duis op

Lees meer artikelen van Annic

Read next…

Reacties