0
'Geniet ervan ze worden zo snel groot…'

Als je net moeder bent dan hoor je dit te pas en te onpas om je heen. Maar begrijpen doe je het niet. De nachten zijn nog te lang, je leeft op een roze wolk. Je zit in het moment. Mijn baby? Die blijft wel even klein toch? Tijd zat.

Maar de dagen worden weken en de weken worden maanden. En dan plotseling komt dat besef. Verrek, ze hebben allemaal gelijk.

Teun is vier maanden. Het hele kleine baby gaat er nu echt vanaf. Als ik hem ’s avonds in mijn armen heb wil hij het liefst kijken, proberen te staan (!) en gilt hij de hele buurt bij elkaar van pret. Ik kan daar oprecht heel melancholisch van worden. Aan de ene kant is het prachtig om te zien hoe snel hij zich ontwikkelt tot klein manneke, aan de andere kant moet ik niet denken aan de dag dat Teun zijn nieuwe vriendinnetje aan mij komt voorstellen. Kijk Mam, dit is…

Mijn business heb ik daarom tijdelijk op plan B gezet. Wat in mijn wereld betekent dat ik nog steeds makkelijk 30 uur per week draai, maar dat ter zijde. Ik zorg dat mijn blog keurig wordt bijgehouden met nieuwe outfits en sappige verhalen. Maar ben me er meer dan ooit van bewust dat ik deze dagen, weken en maanden niet meer terug krijg.

Ik klap de laptop dicht en hijs Teun in mijn draagzak. Lekker wandelen, dicht tegen mij aan. Nu het nog kan.

Gelukkig hebben we de foto's nog, bij deze vereeuwigd op het web. Voor later en voor Lotte, Dagmar, Roos of hoe zijn vriendin straks ook heten mag...

Rainy monday
Teun in de draagzak lekker dicht bij moeders

Volg mij op Instagram voor meer Teun momenten @anoukyve of bezoek mijn blog Anouk Yve

Tekst: Anouk Bos

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties