0

Waar ik de vorige keer afsloot met het vinden van de juiste balans tussen het (voor mij aankomende) moederschap en carrière, merk ik nu al dat er in een zeer korte tijd iets heel bijzonders met mijn gedachten ofwel mindset is gebeurd.

Een rondje ‘googlen’ biedt mij het inzicht dat er daadwerkelijk een link tussen de manier waarop een zwangere vrouw doet en haar grijze massa. Zo is er bijvoorbeeld meer activiteit te zien in de gebieden waar empathie, angst en sociale interactie plaatsvinden.

"Waar ik voorheen uren met vriendin C. kon app-en over nieuwe designerboots vliegen nu de kinderkleertjes over de app"

Oké, ik ben inmiddels met verlof dus heb de tijd om mijn gedachten de vrije loop te laten. Waar ik voorheen uren met vriendin C. kon app-en over nieuwe designerboots vliegen nu de kinderkleertjes over de app en waar ik eerder zonder te kijken de roltrap in de Bijenkorf bestormde naar de damesafdeling, tuur ik nu op de bewegwijzeringborden naar de babyafdeling.

Maar het hoogtepunt van afgelopen week, was toch wel mijn babyshower; waar het leven van mij en mijn vriendinnen zich voorheen met name in de binnenstad van Amsterdam afspeelde (lees, Wolvenstraat, Air of de welbekende festivals) organiseerde diezelfde lieve vriendinnen nu met uiterste zorg en precieze een BOHO-GARDEN babyshower in mijn achtertuin. Niks geen hippe bar, maar een tuin boordevol eten, liefde, thee en ja gelukkig ook flessen wijn. Nee, geen wijn voor mij, maar het gaf mij wel het vertrouwde beeld van mijn vriendinnen met een glas wijn in de hand!

kim harmsen

Wederom die balans, als iedereen tegen mij blijft roepen dat ik echt heel veel hydrofiele luiers (ja ik kende het woord ook nog niet) nodig heb, wil ik juist voor mezelf gaan shoppen. En als ik voor mijzelf aan het shoppen ben dan fluistert er een stemmetje dat ik beter eerst haar kamertje in orde kan maken.

Ja, daar is ‘ie’ dus al; de eeuwige zoektocht naar de juiste balans! Naast dat mijn aankomende baby mij nu al onbewust heel veel leert over mijzelf, soms ook confronteert met mijzelf, laat ze mij bovenal ook nadenken over wat er echt toe doet in het leven; liefde van en voor je familie en vrienden!

En dat is wat ik deze weken in overvloed ontvang! Is die zoektocht naar de juiste balans, het kopen van nieuwe designershoes of wijn drinken in een nieuwe hipsterbar toch even iets minder relevant.

Tekst en beeld: Kim Harmsen

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties