0

Een vergadering die uitloopt, werk dat af moet, file en de zon die eerder ondergaat: het zijn geen factoren die meehelpen als je na een lange dag werken thuis komt en nog moet koken. De magische magnetron is daarbij een ideale uitkomst: de restjes van gister, de ingevroren spaghetti of gewoon een kant-en-klare maaltijd uit de supermarkt kunnen hierin allemaal worden bereid.

Een magnetron bespaart tijd én is lekker makkelijk, zeker als je na een helse werkdag niet meer al te veel wil hoeven nadenken. Toch weten we inmiddels allemaal dat een maaltijd uit de magnetron niet de lekkerste hoeft te zijn, want het eten wordt al snel rubberig en klef. Voor optimaal lekker eten kun je de magnetron het beste dichtlaten, maar hoe moet dat dan met je restjes? We hebben de beste tips voor een leven zonder magnetron voor je op een rij gezet:

Pasta
Overgebleven pasta is eigenlijk het lekkerste wanneer je het niet opwarmt in de magnetron. Warm het in plaats daarvan op in een hapjespan die groot genoeg is voor de hele maaltijd. Doe wat olijfolie in de pan en verhit deze op matig vuur. Voeg de pasta toe wanneer de pan heet is en blijf roeren. Giet een beetje vloeistof (water, melk, bouillon, wijn) om de pasta los te maken. Blijf roeren totdat de pasta warm genoeg is om opgediend te worden.

Pizza
Verwarm de pizza in de oven op 190 graden Celsius voor 18 minuten.

Soep
Verwarm soep in een kleine pan op matig vuur. Roer af en toe om ervoor te zorgen dat de soep niet gaat koken. is het een dikke groentesoep? Voeg dan extra water of bouillon toe.

Bevroren maaltijden
Een magnetron wordt vaak gebruikt om diepgevroren groenten en andere ingrediënten te ontdooien. Zonder een magnetron moet dit worden gedaan op de ouderwetse manier: op tijd uit de vriezer leggen en laten ontdooien op kamertemperatuur.

Boter
Voor veel maaltijden geldt dat boter een essentieel ingrediënt is. Toch hebben we niet altijd het geduld om boter te laten ontdooien op de ouderwetse manier. Je kunt daarom ook de boter laten smelten in een porseleinen boterbakje in de oven of op het fornuis in een klein potje. Blijf er wel continu bij, want je boter kan in slechts luttele seconden bruin worden.

Chocolade
Chocolade in de magnetron is eigenlijk een eeuwige zonde, want dit kan al snel verbranden. Smelt chocolade daarom in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water.

Sauzen
Heb jij die ene lekkere pasta saus nog in de diepvries liggen? Warm deze dan op in een kleine steelpan, op middelhoog vuur.

Wat denk jij, zou jij zonder magnetron kunnen?

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties