0

Bijna alle social media platforms zijn ons even lief, maar als we echt moeten kiezen, dan is Instagram toch echt wel de allerleukste van allemaal. Niks fijner dan je onder te dompelen in de geweldige outfits van bloggers, de heerlijkste lunches en diners bij nieuwe hotspots en tropische bestemmingen waarop je op een regenachtige ochtend alleen maar van droomt.

"Toch had Instagram één nadeel: je kon niet op deze mooie foto’s inzoomen en ze echt ‘up close and personal’ bekijken"

Toch had Instagram één nadeel: je kon niet op deze mooie foto’s inzoomen en ze echt ‘up close and personal’ bekijken. Daar is nu verandering in gekomen! 

Sinds Instagram Stories is gelanceerd, is het voor iPhonegebruikers mogelijk om in te zoomen op de prachtige plaatjes (foto’s en video’s). Niet door twee keer op het scherm te tikken (zoals je gewend bent bij Apple), maar door het beeld met twee vingers ‘uit elkaar te trekken’. Precies, net zoals bij Snapchat. En ondanks dat de feature direct gecopycat is, wordt hij binnen Instagram al volop gebruikt door haar 300 miljoen gebruikers.

"En ondanks dat de feature direct gecopycat is, wordt hij binnen Instagram al volop gebruikt door haar 300 miljoen gebruikers"

Het enige nadeel nog? De foto’s en video’s worden vaak in lage kwaliteit geüpload, dus echt scherper worden die ingezoomde plaatjes niet. Misschien dat dat in de toekomst nog opgelost wordt.

Heb je een Androidphone? Dan moet je officieel nog een paar weekjes geduld hebben, voor Instagram de functie ook daar uitrolt. In de tussentijd hoef je echter niet te treuren. Bij Android is er (net als bij Apple trouwens) een trucje dat je kunt toepassen op je toestel. 

Met Apple ben je dus met twee vingers klaar als je wilt uitzoomen, maar hoe doe je dat voorlopig op je Androidphone?

  • Ga naar Instellingen op je telefoon 
  • Klik op de functie ‘Toegankelijkheid’ 
  • Schakel de Zoomfunctie in

androidphone

Naast de zoomfunctie blijft Instagram vernieuwen. Zo wordt er in de komende maanden ook een nieuwe functie in de app: de contactknop. Hiermee kun je bijvoorbeeld iemand bellen of een mail sturen. Vooral voor bedrijven is dit een interessante toevoeging. Wanneer de knop in Nederland wordt geïntroduceerd, is nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte.

See you @Insta!

Tekst: Joyce Spijker

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties