0

Word jij na je lunch ook wel eens overvallen door slaperigheid? Dat je stiekem het liefste onder je bureau kruipt en eens goed gaat liggen uitbuiken? De after lunch dip is inmiddels voor velen een welbekend probleem en in sommige gevallen zelfs een dagelijks terugkerend verschijnsel. Vervelend, want zeker op de werkvloer word je geacht gewoon weer aan het werk te gaan.

Oorzaken van de after dinner dip kunnen een zware lunch en snelle suikers zijn. Bij een zware lunch is het grootste deel van de bloedtoevoer na de maaltijd nodig voor het spijsverteringskanaal, waardoor de rest van het lichaam even rustiger aan moet doen. Bij snelle suikers - bijvoorbeeld door producten van witte bloem, zoet broodbeleg, fruitsappen en melkproducten - zorg je voor een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel. Hierdoor gaat je lichaam insuline aan maken en dat kan op zijn beurt weer leiden tot een vermoeid gevoeld. Hoe je de after lunch dip het beste kunt voorkomen? Wij hebben drie tips voor je op een rij gezet.

1. Vervang je standaard lunch door een verse salade met noten en zaden. Ga voor meer eiwitten en minder koolhydraten en suikers. Waar fruit en fruitsappen je suikerspiegel laten stijgen, brengen noten en zaden hje suikerspiegel weer in balans.

2. Frisse lucht is heel belangrijk bij het voorkomen van je middagdip. Loop na de lunch een rondje in de buitenlucht. Niet alleen is je lichaam in beweging, deze beweging zorgt ook voor energie. Eenmaal terug op de werkvloer is het handig om een raampje open te zetten.

3. Neem ook je slaapschema eens onder de loep. Slaap je wel minstens 7 uur per nacht? We slapen vaak minder dan we denken, daarom is het handig om twee weken lang een slaaprapport bij te houden. Wie weet slaap je wel elke nacht te weinig.

Mocht je ondanks bovenstaande tips nog steeds last hebben van een lichte after lunch dip, dan is het handig om je intensieve werkzaamheden naar de ochtend te verplaatsen. In de ochtend zijn we vaak productiever en zijn de de after lunch dip voor!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties