0

Een gegarandeerde eye-catcher: mooie rode lippen! Mede daarom zeker één van mijn favoriete make-up producten. Of ik nou overdag een zakelijke afspraak heb of een (zeer, zeer zeldzaam) avondje uit met Jeff, deze make-up look is altijd een succes.

Wist je dat, volgens een studie van de Universiteit van Manchester, mannen de lippen het meest aantrekkelijkste lichaamsdeel van een vrouw vindt, en dan vooral als ze rood zijn! Mannen keken zeven seconde naar de rode lippen van vrouwen, en slechts 0.95 seconde naar de ogen en 0.85 seconde naar haar haar. Ladies, just so you know ;).

Afgelopen week liet M.A.C.'s Global Senior Make-up Artist Connie Man zien hoe ik ervoor kan zorgen dat mijn rode lip perfect matcht met de rest van mijn beauty look. Ik heb er een video van gemaakt, inclusief alle tips van Connie. Ook heeft ze mij geleerd om een perfecte eyeliner te zetten, ahum dat heeft nog wel enige oefening nodig...

Ik deel graag enkele professionele tips van Connie met je;

  • Wanneer je een look creëert met de focus op de lippen, breng dan eerst je lipstick aan en maak daarna pas je ogen op. Zo is het makkelijker om te bepalen hoe rustig of heftig je ogen moeten worden.
  • Je kunt een felle lipstick ‘zacht’ maken zonder lippotlood om je lippen of juist strak met lippotlood.
  • Heb je een foutje gemaakt bij het aanbrengen van je lipstick? Dit kun je makkelijk corrigeren. Doop een wattenstaafje in je reiniger om de overtollige lipstick te verwijderen en teken dit daarna af met concealer.
  • Matte lipsticks kunnen ervoor zorgen dat je lippen droog aanvoelen en benadrukken losse velletjes. Zorg dus dat je lippen altijd goed gescrubd en verzorgd zijn.

Ik ben zelf, na de masterclass, ook maar even aan de slag gegaan, zie hieronder het resultaat!

Iris rode lipstick

rode liquid lipstick

De beste tip die ik ook van een model heb gekregen: nooit, maar dan ook nooit lachend op de foto gaan met rode lippen. Altijd mondje dicht! Daar ga ik dus al op het bovenste beeld...

Ik ben overigens ook wel heel benieuwd naar jouw favoriete lipstick? Welke kleur draag jij het meest? Alle tips zijn welkom!

Liefs, Iris

Tekst: Iris Poldervaart

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties