0

WORK-OUT TIPS Zo krijg je strakke benen en billenBarbara den Bak heeft in Nederland The Bootcamp Club opgericht; dé manier om aan jouw conditie te werken zoals het bij een leger ook gebeurt. Er komen geen gewichten aan te pas en er wordt lekker buiten getraind. Barbara helpt jouw fit te worden met behulp van een paar leuke tips elke zondag!

JLo billen en strakke benen… Dat willen we natuurlijk allemaal! Dit is persoonlijk mijn favoriete oefening en ik pas dit dagelijks toe in mijn Personal- en Bootcamp trainingen. Ik heb het natuurlijk over squats. Los van het feit dat je er mooie strakke billen van krijgt, zorgen squats er ook nog eens voor dat je meer calorieen verbrandt in rust. Dat komt omdat je meer spiermassa aanmaakt wat actief weefsel is. En omdat de bilspieren grotere spiergoepen zijn maak je dus meer actief weefsel aan. Twee vliegen in één klap dus!

Ik werk altijd met twee varianten: de normale squat en de squat op één been. De squat op één been is een stuk zwaarder dus bouw dit heel rustig op.

normale squat

De normale squat

De normale squat
Ga rechtop staan met je voeten op heupbreedte. Hou je knieen licht gebogen, niet overstrekken want dan werken je beenspieren niet goed genoeg. Zak naar achter alsof je op een bankje gaat zitten en kom rustig weer omhoog. Hou je knieën altijd licht gebogen en je buikspieren goed aangespannen.

Squats op één been
Ga staan op één been. Strek het been wat je omhoog houdt recht voor je uit. Zorg dat de knie van je standbeen van het slot is en dus licht gebogen. Zak nu langzaam door je standbeen en je andere been hou je gestrekt naar voren. Buig door tot 90 graden en kom weer omhoog. Hou je bilspieren (en buikspieren) goed aangespannen, zo blijf je rechtop staan.

De billen en benen van de 43-jarige Jennifer Lopez zijn nog steeds goed van vorm...

Probeer deze oefeningen de hele dag door te doen! Begin met drie series van tien squats en bouw dit rustig op totdat je er op een gegeven moment honderd kunt doen. De hele dag door, onder de douche, als je staat te koken, op je werk… Binnen no-time heb je een JLo kont, gegarandeerd!

Succes!

Barbara

barbara den bak the bootcamp club

Barbara den Bak

www.thebootcampclub.nl

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties