0

WORK-OUT TIPS Proteine voor een lichaam als Miranda KerrBarbara den Bak heeft in Nederland The Bootcamp Club opgericht; dé manier om aan jouw conditie te werken zoals het bij een leger ook gebeurt. Er komen geen gewichten aan te pas en er wordt lekker buiten getraind. Barbara helpt jouw fit te worden met behulp van een paar leuke tips elke zondag!

Als je veel sport hebben je spieren meer eiwitten nodig om te herstellen. Veel proteïne en extra rust (hoe meer je traint, hoe meer slaap je nodig hebt) zorgen voor een optimaal herstel en dat zorgt weer voor het beste resultaat. Als je je voeding niet onder controle hebt kun je trainen wat je wilt maar nooit die blokjesbuik of strak getrainde booty bereiken. Het gaat voor 70 procent om voeding en 30 procent om training.

miranda kerr lichaam

Miranda Kerr

Maar wat en wanneer moet je dan eten? Vlak vóór een training of juist daarna? Hoe zit het met de verhouding koolhydraten, vet en eiwitten? Dit is helemaal afhankelijk van je dagindeling, werk, trainingsdoelstelling, etc. Als je de bijvoorbeeld een marathon wilt rennen heeft je lijf meer koolhydraten nodig. Wil je nog even snel strak worden voor het strand dan kun je dat beter tot een minimum beperken en juist de eiwitinname weer verhogen.

Daarom is proteïnepoeder jouw nieuwe BFF. Ideaal voor spierherstel als je veel sport of als maaltijdvervanger. Dit zijn by far mijn favoriete recepten.

Protein Pancakes

5 eieren
, 500 ml water
, 5 eetlepels havermout
, 4 eetlepels proteïnepoeder banaan
, beetje kaneelpoeder
. Optioneel: 2 eetlepels gebroken lijnzaad.

Mix alles in de blender totdat het een smeuïg geheel is. Deze is dikker dan de ‘normale’ pannenkoeken. Dit is juist lekker en heel makkelijk, want dan is één pannenkoek genoeg voor één maaltijd als ontbijt of als tussendoortje om 16:00. Door de caseïne wordt het beslag snel dikker. Wacht even na het mixen en mocht het nog te dun zijn, voeg een halve eetlepel poeder toe. Beetje olijfolie of kokosolie in de pan en zet het vuur snel lager. Met deze hoeveelheid maak je 5 tot 6 Protein Pancackes. Eet er één als ontbijt met wat bosbessen of een halve banaan. Ideaal om mee te nemen als tussendoortje om 16:00 uur.

Coconut Banana Shake


Mix 200 a 300ml kokosmelk of kokoswater, één schep proteïnepoeder, een banaan, een theelepel kaneel en een paar ijsblokjes in een blender. Ideaal voor na een training en to die for!

Vragen? Feel free om ze te stellen via Twitter!

barbara den bak the bootcamp club

Barbara den Bak

www.thebootcampclub.nl

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties