0

WORK-OUT TIPS Ga bootylicious de zomer inBarbara den Bak heeft in Nederland The Bootcamp Club opgericht; dé manier om aan jouw conditie te werken zoals het bij een leger ook gebeurt. Er komen geen gewichten aan te pas en er wordt lekker buiten getraind. Barbara helpt jouw fit te worden met behulp van een paar leuke tips elke zondag!

I Love Fashion News heeft mij gevraagd om een blog bij te houden met work-out tips voor thuis. Dat doe ik natuurlijk graag! Het is voor veel meiden vaak een opgave om te beginnen met sport. Het idee alleen al dat je jezelf naar een sportschool moet slepen om daar vervolgens op een loopband te moeten gaan staan of een moeilijke choreografie onder de knie moet krijgen in een klasje…

Zo aan het begin van januari zie je dat de eerste goede voornemens al gestrand zijn en ben je vaak weer terug bij af. Zonde, het hoeft namelijk echt helemaal niet moeilijk te zijn om sport in je systeem te krijgen. Begin bijvoorbeeld gewoon eens met twee keer per week vijftien minuutjes hardlopen. En dan niet in een belachelijk hoog tempo maar gewoon heel rustig, zo rustig dat je gewoon nog met een vriendin kunt kletsen.

Combineer dat met een paar krachtoefeningen. Dit is bijvoorbeeld een fijne serie die je makkelijk thuis kunt doen en wat je helemaal niet veel tijd hoeft te kosten. Begin heel rustig met deze oefeningen en bouw ze langzaam op.

Zo maak je een squat

Begin met normale squats. Dit doe je als volgt. Zet je voeten op heupbreedte en ga met je billen naar achter zitten, alsof je op een bankje gaat zitten. Span je buikspieren goed aan en maak je rug heel licht hol. Zak langzaam naar beneden en kom dan rustig weer omhoog. Hou je knieen altijd licht gebogen zodat je beenspieren blijven werken. Hou je romp rechtop. Maak 10 diepe squats.

Na deze squats maak hoge, snelle, knieheffingen op de plaats. Heel snel rennen op 1 plek dus. Tel rustig 20 tellen. Herhaal deze serie 10 keer. Als deze serie niet uitdagend genoeg voor je is dan kun je van de normale squats een jump squat. De oefening is hetzelfde maar dan met een korte sprong ertussen. Zodra je bent geland spring je in squat houding weer omhoog.

Begin hier twee keer per week mee en bouw het verder op naar drie keer per week. Als je nu start, lig je straks in de zomer gegarandeerd bootylicious op het strand!

Succes!

Barbara

Barbara den Bak

www.thebootcampclub.nl

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties