0

WORK-OUT TIPS Eet goed en krijg een goddelijk lichaam als Bar RefaeliBarbara den Bak heeft in Nederland The Bootcamp Club opgericht; dé manier om aan jouw conditie te werken zoals het bij een leger ook gebeurt. Er komen geen gewichten aan te pas en er wordt lekker buiten getraind. Barbara helpt jou fit te worden met behulp van een paar leuke tips elke zondag!

Voeding en sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een disbalans heeft een nadelig effect op je trainingsresultaten. Het is onmogelijk het beste uit je training te halen als je er een slecht eetpatroon op na houdt. De juiste balans vinden is alleen niet zo heel makkelijk. Zeker niet als je af wilt vallen. Elk pondje gaat per slot van rekening door het mondje, nietwaar? Hardcore trainen op een appel of bakje yoghurt lijkt voor veel vrouwen de beste oplossing om snel vet kwijt te raken. Met als gevolg dat ze direct na de warming-up uit de bosjes gevist moeten worden. Het is net als auto rijden zonder benzine, werkt ook niet. Je hebt geen energie en voelt bij de minste inspanning al het bloed uit je gezicht weg trekken. Duizelig, vlekken voor je ogen, misselijk, alles wat je niet kunt gebruiken tijdens een training.

Bar Refaeli

Bar Refaeli

Het kan ook helemaal de andere kant op slaan. Als een een artikel over koolhydraten stapelen bij cardiotraining bijvoorbeeld iets te letterlijk genomen wordt. Ook daar heb ik legio voorbeelden van. Vrouwen die twee keer per week een uurtje trainen maar voedsel naar binnen werken alsof ze in de voorbereiding zitten voor een touretappe. De pasta’s, bananen en ontbijtkoek zijn niet aan te slepen. Ook dat werkt niet, je komt in no-time kilo’s aan, ook al sport je twee keer per week. Als je net begint met sporten schreeuwt je lijf om meer voedsel maar daar hoef je dus niet letterlijk zo’n gehoor aan te geven.

Hoe werkt het dan? Wat is dan een goed gezond eetpatroon waarbij je voldoende energie hebt tijdens je trainingen maar wel strak in je vel komt? Gewoon 3 keer per dag eten met 2 gezonde snacks. Geen rocket science, maar het is het enige patroon dat werkt. Een ontbijt van fruit of salade, speltboterhammen met mager beleg als lunch en veel groente met kip of vis als avondeten. Tussendoor een hand (dus niet de hele zak) noten of blauwe bessen en that’s it. Gedurende de dag is het goed om liters water en groene thee te drinken. Laat alle andere dranken staan. Geen frisdrank, ook niet de light varianten, die zijn nog veel slechter door de zoetstoffen. Over de alcohol begin ik niet eens, het lijkt me duidelijk dat dat een no go area is.

Als je niet zo goed weet wat je in je salade of op je brood moet doen is er eigenlijk maar 1 regel waar je je aan moet houden. Al het bewerkte voedsel is drugs. Al het voedsel dat verder dan 2 stappen van de natuur verwijderd is kun je beter lekker in het schap laten liggen. Geen kant-en-klaar maaltijden, blikjes of producten die 5 jaar houdbaar zijn maar gewoon lekker veel groente, fruit, noten, vis en kip. Vlak voor je training kun je nog een banaan nemen voor wat extra energie.

barbara den bak the bootcamp club

Barbara den Bak

Als je dit eetpatroon een paar weken volgt, heb je veel meer plezier en profijt van je trainingen. Vragen? Feel free om ze te stellen via Twitter.

www.thebootcampclub.nl

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties