0

WORK-OUT TIPS Een sterk lichaam net als LiekeBarbara den Bak heeft in Nederland The Bootcamp Club opgericht; dé manier om aan jouw conditie te werken zoals het bij een leger ook gebeurt. Er komen geen gewichten aan te pas en er wordt lekker buiten getraind. Barbara helpt jouw fit te worden met behulp van een paar leuke tips elke zondag!

Krachttraining is dé key factor voor een sexy en strak lijf. Veel vrouwen willen geen krachttraining doen omdat ze bang zijn om een she-hulk te worden. Onzin. Wij kunnen namelijk niet van dat soort armen krijgen omdat we van nature niet voldoende testosteron (groeihormoon) aanmaken. Vrouwen hebben gemiddeld ongeveer één tiende van de testosteronproductie in vergelijking met mannen (thank god). Hoe zwaar je ook aan krachttraining doet (op natuurlijke wijze, zonder allerlei groeihormonen en andere rommel); je zult nooit gaan bulken van de spiermassa.

lieke van lexmond

Lieke van Lexmond

Oké, waarom moeten we dan in de gewichten gaan hangen? Hierbij de voordelen op een rijtje:

• De spieren worden sterker en hierdoor neemt je fysieke belastbaarheid toe
• De pezen worden sterker waardoor je minder kans hebt op peesblessures
• De botten worden steviger waardoor je minder kans hebt op osteoporose
• De stofwisseling verbetert en de vetverbranding neemt toe. Hoe meer spiermassa, hoe hoger het calorieverbruik en de vetverbranding in rust!
• De insulinegevoeligheid van de cellen neemt toe. Hierdoor kun je beter suikers opnemen waardoor je beter kunt presteren maar wat ook suikerziekte kan voorkomen
• Minder kans op hart- en vaatziekten door afname van slechte cholesterol (LDL) en een gezonde bloeddruk door de toenname van goede cholesterol (HDL).
• En dan de leukste: vermindering van cellulitis!!! Hoera!!!

Je hoeft niet naar de gym voor krachttraining als je dat niet leuk vindt. Met oefeningen waarbij je alleen lichaamsgewicht gebruikt (squats, lunges, push-ups etc, – zie andere blogs voor een uitleg van de oefeningen) kom je al een heel eind. Daarnaast kun je wat verschillende dumbbells kopen voor de afwisseling.

Vragen? Feel free om ze te stellen via Twitter.

barbara den bak the bootcamp club

Barbara den Bak

www.thebootcampclub.nl

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties