0

WORK-OUT TIPS Dit is de makkelijkste manier om fit te wordenBarbara den Bak heeft in Nederland The Bootcamp Club opgericht; dé manier om aan jouw conditie te werken zoals het bij een leger ook gebeurt. Er komen geen gewichten aan te pas en er wordt lekker buiten getraind. Barbara helpt jouw fit te worden met behulp van een paar leuke tips elke zondag!

De makkelijkste manier om fit te worden en af te vallen is door te gaan hardlopen. ‘Ik kan niet hardlopen’ hoor ik wekelijks van veel mensen. Onzin, iedereen kan hardlopen. Mits je het maar rustig opbouwt en niet gelijk dat rondje van 5 kilometer in een Nelli Cooman tempo wilt afleggen. Het belangrijkste is dat je rustig begint. Vaak ben je zo excited als je met iets nieuws begint dat je te snel van start gaat. Gelijk een heel uur hardlopen, hele dag niks eten, zeven keer naar de sportschool per week… Dat houdt niemand vol. Bouw het geleidelijk op.

Heidi Klum rennen

Heidi Klum weet ook dat rennen dé manier is om lekker fit te worden!

Goede hardloopschoenen zijn het belangrijkste. Laat je goed adviseren in een professionele hardloopwinkel. Hier kunnen ze vaak een filmpje maken van jouw loop zodat je de juiste schoen aangemeten krijgt.
Fijne kleding is natuurlijk minstens net zo belangrijk. Niets is vervelender dan een loopshirt of broek die te strak zit, af zakt of te warm is. Kies voor een ventilerende, ademende stof en meerdere laagjes.

Ok, je bent klaar om te gaan! Nogmaals, bouw het rustig op. Begin eerst gewoon lekker met stevig wandelen, af en toe met een huppeltje tussendoor. Begin dan met vijf keer één minuut joggen afgewisseld door steeds één minuut wandelen. Dit is je uitgangspunt en vanuit hier kun je het verder op gaan bouwen door vijf keer twee minuten te gaan joggen en vier minuten te wandelen.  Een kwartiertje a twintig minuten is voldoende voor de eerste keer. Bouw dit rustig op naar een paar keer per week.

Succes en als je meer support nodig hebt ben je vrij om mij via Twitter om hulp te vragen.

Barbara

barbara den bak the bootcamp club

Barbara den Bak

www.thebootcampclub.nl

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties