0

WORK-OUT TIP Zo krijg ook jij Adrianas lichaam ondanks tijdtekortBarbara den Bak heeft in Nederland The Bootcamp Club opgericht; dé manier om aan jouw conditie te werken zoals het bij een leger ook gebeurt. Er komen geen gewichten aan te pas en er wordt lekker buiten getraind. Barbara helpt jou fit te worden met behulp van een paar leuke tips elke zondag!

Een paar keer per week sporten is niet voor iedereen weggelegd. Een stressvolle baan, kindjes, een druk sociaal leven of gewoon geen zin om jezelf een uur lang in het zweet te werken, er zijn altijd wel redenen te bedenken om niet te hoeven sporten. ‘Geen tijd’ hoor ik eigenlijk het meest. Zo heb ik bijvoorbeeld een paar Personal Training klanten die maar één keer per week tijd hebben om écht te sporten.

adriana lima lichaam

Eén keer per week sporten heeft eigenlijk alleen zin als je je conditie wilt onderhouden. Als je echt iets wilt veranderen aan je conditie en/of lichaamssamenstelling zul je toch echt vaker dan 1 x per week moeten bewegen. Om toch niet iedere week opnieuw te hoeven beginnen geef ik mijn Personal Training klanten huiswerk mee. Probeer de oefeningen de hele dag door in te plannen zodat je niet gelijk een uur kwijt bent. Je hoeft echt niet zo lang te trainen per dag. 10 minuten kan al voldoende zijn.

Maak bijvoorbeeld eens 20 squats onder de douche als je je haar staat te wassen. Ga staan met je voeten op heupbreedte. Zak nu naar achteren alsof je op een bankje gaat zitten. Hou je buikspieren goed aangespannen en zorg ervoor dat je knie netjes in een rechte lijn boven je enkel blijft. Kom langzaam weer omhoog en hou je knieën steeds licht gebogen, nooit overstrekken. Of maak een side leg lift als je je tanden staat te poetsen. Ga op 1 been staan en hou je been licht gebogen. Til je andere been zijwaarts op en lift het korte stukje op-en neer. Hou je buikspieren goed sterk aangespannen.

adriana lima work-out

Je kunt ook 20 push-ups maken als je onder de douche vandaan komt. Loop in lunges naar de koelkast. Stap uit met één been op 90 graden, blijf even staan, zoek je balans en stap door. Ren een paar keer per dag de trap op en af. Stap een halte eerder uit. Loop een extra blokje om met de hond. Ga eens een minuutje tegen de muur aan zitten met je benen op 90 graden.

Zelfs op kantoor is het mogelijk om je oefeningen te doen. Je kunt dezelfde squats bijvoorbeeld ook maken als je staat te bellen. Je kunt je bureau gebruiken voor pushups. Vergeet de lift en pak de trap. Parkeer je auto eens een straat verder. Haal wat vaker koffie of thee voor je collegae. Niet alleen goed voor om wat extra calorieën te verbranden maar je maakt ook nog eens vrienden.

Als je dit soort oefeningen elke dag in je drukke schema inplant zul je zien hoe snel je resultaat kunt boeken. ‘Geen tijd’ als excuus wil ik dus niet meer horen..

Vragen? Feel free om ze te stellen via Twitter.

barbara den bak the bootcamp club

Barbara den Bak

www.thebootcampclub.nl

(Beeld: Bruno Press)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties