0

Let's shop for that perfect wintercoat! Or two....

Ik zie al de hippige types met hun nieuwste outdoorsy creaties vrolijk rondrennen en fietsen in de altijd inspirerende 9 Straatjes. Heerlijk. Mooie lange jassen, kekke hoedjes met laptop in ene en koffietje of sapje in andere hand. Alsof ze het allemaal dik voor mekaar hebben. Is dat nou de uitstraling of de jas?? Waarschijnlijk een mix. Een nieuwe winterjas is altijd een ding. Daarom stel je de aankoop soms uit. Want je bent er nog niet helemaal uit. Een jas moet echt goed zijn. En leuk. En cool. En lekker zitten. En lang mee gaan. Lastig, lastig. Voor je het weet is de winter echt doorgebroken en loop je weer rond in dat ding van twee jaar geleden. Dat ding dat eigenlijk niet helemaal uitstraalt wat je wilt. Tegen de tijd dat je weet welke jas het wel moet worden is jouw maat sold out. Te laat. En zonde om dan zo’n tweede keus nog maar zo kort te dragen….

#weereenwinteruncool

TIP 1 Koop je jas nu. Topinvestering waar je dan tot en met april van kan genieten! Geen excuusjes. Nu shoppen.

Dan moeten we nog kiezen want we hebben de Hollandse regel dat je maar één jas mag kopen. Eigenlijk één keer in de twee jaar. Wat een onfashionable onzin is dat eigenlijk. Je wilt namelijk een top jas die lekker warm en comfy is voor naar het bos, cool en happening voor een dagje stad, en chic en stylish voor dat avondje uit. Best veel gevraagd voor één winterjas. Ik zeg dan ook. Vergeet het één nieuwe winterjas principe. Je hebt er drie nodig. Okay, okay. We nemen de gulden middenweg. We nemen er twee.

'Het is jouw personal stylish visitekaartje'

Een superwarme Hollands-klimaat-overlevende allround jas. Die functioneel is, er stoer uit ziet en overal bij past. Daarnaast gaan voor die fashionable statement coat, waarmee je een impact entrance met vlag en wimple behaalt. Niet overdrijven, maar net zo dat iedereen wel ziet dat het een bijzondere is. Of ie nou met heels naar een feestje gaat of met laarzen of sneakers naar kantoor. Het is jouw personal stylish visitekaartje. Want zeg nou zelf. Hoe vaak heb je je jas aan? Elke dag! De meeste mensen zien je komen en gaan in dat omhulsel, so it better be good.

TIP 2 ga voor twee jassen:

  1. The Dutch weather proof cool coat
  2. The stylish fashionable statement coat

Winnaar voor Jas 1 is by far deze zwarte 3-in-1-parka van het mooie Scandinavische merk Storm en Marie, ook in deze soort taupe kleur heel leuk. Wat een uitvinding en wat een topkwaliteit. Een best seller die elk jaar vernieuwd terugkomt. Het is de ultieme winterjas die je op drie manieren, en dus alle seizoenen, kunt dragen. Met de warme dons binnenjas voor de winter overleef je elke barre fiets- of sleetocht. Zonder binnenlaag is het zo’n relaxte jas die heel stoer staat tijdens windy lente- of herfstdagen. En de dons kun je ook als aparte jas dragen voor een trendy Scandi-cool effect met bijvoorbeeld witte sneakers. Deze jas is de beste investering!

Voor jas type 2 zijn veel mooie opties. Ik houd van een long coat, zoals deze chique jas van Lanius.


Prachtig zacht materiaal maar ook stevig en luxueus. Je voelt je meteen naar een hoger nieveau getild.

Of kies voor de meer ‘effortless’ Minkpink jas in lichtgrijs of navy. Simpel, mooi en stoer.


Maar als je wat kleiner bent vind ik zo’n kortere hairy coat ook heel cool staan. Er zijn zoveel mooie textuurtjes te zien in het straatbeeld. Heerlijk. Aaibaar en fashionable. Check even deze gave huggable van Dante6 of deze van yummy one Aaiko!


Deze geblokte jas van Storm en Marie had ik normaal niet zo snel durven uitkiezen vanwege de kleuren, maar hoe leuk om juist wel een opvallende jas te kiezen in plaats van altijd die safe greys and blacks. Het is tenslotte jas nr 2. Hij mag opvallen! Doe eens gek. Deze jas was namelijk meteen uitverkocht en kon gelukkig in kleine getalen worden bijbesteld. Ook veel stylistes kozen ‘m uit voor shoots. Trend on dus!

En voor als je durft ga je voor zo’n Here I am Parisian Faux Fur in zwart wit streep. Helemaal geweldig.


Shopse ladies. Je jas is je meest geziene kledingstuk dat je elke dag draagt! Go get them both!

Inspiratie? Voila!

Tekst en beeld: Valerie van der Meer

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties