0

Dit weekend komt Sinterklaas over de vloer en dat betekent vaak een overvloed aan snoepschalen vol met pepernoten, chocoladeletters en marsepein. Het is namelijk dé tijd van het jaar dat we lekker veel mogen snoepen, want ja, vanaf januari beginnen we toch weer met de goede voornemens (….).

Toch is snoepen voor velen een lastig perikel. Zeker op kantoor. Je hebt dan zelf niet voor dat snoep gekozen en toch staat het er. Probeer dan maar eens die zoete verleiding te weerstaan. Negen van de tien keer lukt dat niet en voor je het weet zit je misselijk naar je beeldscherm te staren. En dan begint het grote spijt hebben, want waren die laatste vijftien pepernoten nou echt nodig?

Het verschil zit ‘m dus in het feit dat je thuis zélf de keuze hebt om te bepalen wat je al dan niet in huis haalt en je op kantoor altijd wel die ene collega – of zelfs meerdere - hebt die voor iedereen snoep meeneemt. Hoe weersta je dan nog de verleiding om te snoepen op de werkvloer? Wij geven je een aantal tips.

1. Wees voorbereid
Laat je niet verrassen door de verleidingen – zoals de witte chocoladepepernoten van je collega – maar wees voorbereid. Maak een goed plannetje waarin je nadenkt over jouw zwakke momenten en de best werkende alternatieven voor jezelf. Schrijf dit op en plak het op je bureau of beeldscherm: “Als ik zin heb in de witte chocoladepepernoten, dan loop ik naar de koelkast en pak ik een schaaltje druiven.”

2. Uit het zicht
Zet de snoepschaal uit het zicht, of beter zelfs, in een andere ruimte. Kies hierbij ook niet voor de pantry, want dan kom je alsnog steeds in de verleiding wanneer je wat te drinken gaat halen.

3. Nog meer uit het zicht
Koop voor je collega’s ondoorzichtige snoeppotten en afgesloten snoepschalen. Ook hierdoor ligt het snoep minder in het zicht en wordt het makkelijker om de verleiding te weerstaan. Bovendien zorgt het openmaken van een snoeppot voor een extra handeling, die je meer tijd geeft om na te denken over je actie.

4. Zorg voor vervanging
Zorg voor vervangende snacks. Om het snoepen op kantoor consequent te voorkomen, zal je je eigen snackmomenten moeten plannen. We hebben vaak zin in een snack omdat we deze op voorhand gepland hebben. Wanneer je jezelf een gezonde snack belooft, begin je hier na een tijdje automatisch naar te verlangen. Zo kun je bijvoorbeeld ook je eigen – gezonde – pepernoten maken en deze meenemen naar kantoor.

5. Verleg je focus
Is de verleiding te groot aan het worden? Zoek dan afleiding en ga bijvoorbeeld even een rondje lopen. Je hersenen gaan zich namelijk focussen op snacken wanneer ze daar de ruimte voor hebben. Zorg daarom dat je aan het werk bent met opperste concentratie – door bijvoorbeeld een koptelefoon op te doen – of verleg je focus op een andere manier.

6. Poets je tanden
Poets bij aankomst op kantoor en na de lunch je tanden. De frisse tandpasta smaak vormt een extra belemmering om op de verleiding in te gaan.

We hopen dat dit helpt bij het niet-snoepen. Of heb jij nog tips? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties