0

amsterdam shop tips 150Als fashionista wil je natuurlijk alle hotspots door heel Nederland en daarbuiten bezoeken om de leukste items te scoren. Als jij jouw shoptripje houdt in een andere stad kan het soms best lastig zijn om de leukste plekjes te spotten en daarom helpen wij jou hierbij. In deze nieuwe rubriek verklappen wij de leukste hotspots van shopsteden!

De grootste winkelgebieden die Amsterdam bezit, zoals het centrum en de 9 straatjes + de Jordaan, hebben we jullie al laten zien in de vorige ILFN shopping guides. Natuurlijk zijn er in alle andere buurten van de hoofdstad ook genoeg leuke winkeltjes, restaurantjes en cafeetjes te vinden en die laten we jou deze week zien.

Voor de vroege vogels onder ons is de grootste vlooienmarkt van Europa een echte aanrader. Op bepaalde data wordt er in Amsterdam-Noord in de IJ-Hallen een rommelmarkt georganiseerd, waar je voor ontzettend leuke prijsjes mooie vintage spulletjes kan scoren. Houd jij wel van de uitdaging om jouw schat te vinden in andermans afdankertjes? Neem dan ook een kijkje op de Rommelige Zondag in de Marktkantine (Jan van Galenstraat 6).

Als je zo vroeg in de bruisende stad bent gearriveerd moet je natuurlijk beginnen met een goed ontbijt en daarvoor moet je bij Anne & Max zijn. Bij ieder ontbijtje wordt er ook nog eens een heerlijk vers sapje en koffie geserveerd. Dit gezellige tentje vind je op het Gerard Douplein. Wat ontzettend dicht in de buurt zit van MIUSE (Gerard Doustraat 80), waar je internationale labels vindt die ook nog eens betaalbaar zijn.

Na zo een gezond ontbijtje gaat er ook wel een lekkere snack in en vooral zoetigheid. Voor macarons hoef je niet helemaal naar Parijs want je vindt een macaron store een paar deuren verderop op nummer 103. En naast de standaard aardbei of vanille varianten, heeft Poptasi Pastry heel aparte smaakjes zoals Chilli Chocolate of Baileys. Om verder de leuke hotspots in Amsterdam te ontdekken, moet je wel helemaal uitgerust zijn en dan komt een heerlijke massage goed van pas. Bezoek Het Massagehuys (Jan Evertsenstraat 110) voor traditionele Aziatische massages.

Een ander ontzettend leuk adresje is Gesponnen Suiker (Jan Pieter Heijestraat 114) waar je ontzettend aparte items kunt vinden. Lekkere warme knits of mooie hoeden, maar ook de leukste accessoires die je ooit hebt gezien. Deze winkel kun je verlaten met tassen vol, zonder jouw volledige maandsalaris te hebben verbrast. Nu er niets meer bij kan in jouw kledingkast kan je verder shoppen voor allerlei leuke spulletjes in jouw huisje.

Als je echt iets aparts in huis wil, waar al jouw vriendinnen zich zullen afvragen waar je dat gescoord hebt, dan is Gekaapt echt iets voor jou. Natuurlijke, gerecyclede en vintage items worden hier gemaakt door Amsterdamse kunstenaars die in ieder stuk veel liefde stoppen. Van leuke krukjes tot koffietafels, alles is hier te vinden (Bilderdijkstraat 131). Om alle aanwinsten te vergelijken met jouw vriendinnen neem jij een korte break bij Lot Sixty One (Kinkerstraat 112). Onder het genot van een lekker kop koffie kan je even opladen of je gaat meteen door en neemt jouw koffietje mee.

Je mag Amsterdam eigenlijk niet verlaten zonder een bezoekje aan de winkel ANNA + NINA. Dit trendy winkeltjes is the place to be als het aankomt op leuke hebbedingetjes. Prachtige sieraden, hilarisch servies, orginele bankkussentjes en vrolijke schilderijtjes er is bijna niets wat je hier niet kunt vinden (Gerard Doustraat 94). Als je al zin krijgt in avondeten en geen zin meer hebt om de hele stad door te gaan, eet jij een lekker pizza bij Pink Flamingo. Dit ken jij misschien wel van jouw shopping tripjes in Parijs, maar is dus nu ook gevestigd in hartje Amsterdam.

Natuurlijk is dit maar een selectie van wat deze buurt van Amsterdam te bieden heeft. Mis je iets? Laat het dan weten onder dit artikel zodat je anderen kunt tippen!

 • IJ-Hallen
  IJ-Hallen
 • Rommelige Zondag in de Marktkantine
  Rommelige Zondag in de Marktkantine
 • Anne & Max
  Anne & Max
 • MIUSE
  MIUSE
 • Poptasi Pastry
  Poptasi Pastry
 • Het Massagehuys
  Het Massagehuys
 • Gesponnen Suiker
  Gesponnen Suiker
 • Gekaapt
  Gekaapt
 • Lot Sixty One
  Lot Sixty One
 • ANNA + NINA
  ANNA + NINA
 • Pink Flamingo
  Pink Flamingo

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties