0

Bleh.... dikke bovenarmen. Als ik een tijdje teveel 'genoten' heb van lekkere hapjes en drankjes, vliegen de ingenomen calorieën direct naar mijn bovenarmen. Daarom probeer ik die tijdens mijn workouts te trainen want van mijn plofkip-filet-bovenarmen word ik echt niet vrolijk. Heb jij daar ook last van? Doe dan deze oefeningen die zich vooral richten op het versterken van de triceps.

1. Dips
Ga op een bank of stoel zitten met je handen op de rand, naar voren wijzend. Strek je benen en kom met je billen van de bank af. Buig je armen, en ga met je rug zo dicht mogelijk langs de rand van de bank/stoel. Met gestrekte benen is het het zwaarst. Wil je het lichter maken? Buig dan je benen! Zorg dat je alleen je armen buigt; je heupen en core zijn niet in beweging! Doe elke dag drie sets van vijftien dips. Je kunt hem ook samen met iemand doen, net als op de foto.

2. Met of zonder gewicht
Ga op je rechterknie zitten en plaats je linkerarm op je linkerbovenbeen. Buig je rechter-onderarm naar voren en naar achteren, en houd hierbij je bovenarm stil. Je kunt deze oefening uitvoeren met een gewicht van 1 of 2 kg. Herhaal deze oefening tien keer en wissel daarna van kant.

3. Strek en buig met gewicht
Voor deze oefening heb je een gewicht van 1 of 2 kg nodig. Ga rechtop staan en plaats je rechterarm omhoog. Beweeg daarna het gewicht richting je schouderblad. Herhaal deze oefening tien keer en wissel daarna van kant.

Als je deze oefeningen combineert met twee tot drie keer per week cardio (hardlopen bijvoorbeeld), vliegen die kipfilets van jouw bovenarmen af. Succes ladies!

Tekst en beeld: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties