0

Warmte van de haard, lichtjes in de boom, samen zijn, een voldaan gevuld buikje, wensen en een nieuwe start. Ik snap wel waarom Kerst en Nieuwjaar een van de populairste dagen zijn voor een huwelijksaanzoek. Deze romantische winterse dagen zijn al een gepland aanzoek op zich!

"Wist je dat de gastenlijst eigenlijk door de moeder van het bruidje wordt samengesteld met hulp van de ouders van de bruidegom?"

Dit artikel draag ik graag op aan alle newly-engaged koppeltje die nog in die heerlijke bubbel zitten. Dit keer dus geen to-do’s, checklists of tips, maar een paar leuke wedding weetjes. Want waarom dragen veel bruidjes eigenlijk een sluier? En waarom wordt er zoveel in juni getrouwd? Ik vertel je hieronder waarom.

Wist je dat...

.. volgens een oude mythe de linker ringvinger in verbinding staat met je hart, de ader der liefde. Logisch dus dat je de ring daar zou dragen, want wie wil er niet een huwelijk vol liefde? (Schreef ik ook al leuk over in mijn eerste artikel voor Annicvw.com)

.. de gastenlijst eigenlijk door de moeder van het bruidje wordt samengesteld met hulp van de ouders van de bruidegom? Misschien nog niet zo’n gek idee. Hoeven jullie niet de moeilijke keuzes te maken en is het een grote verrassing op de dag zelf! (Misschien wel een paar no go namen opschrijven, just to be sure.)

"Maandag zou staan voor rijkdom en dinsdag voor gezondheid, dus ook die dagen zijn een goede keuze"

.. volgens Engelse traditie de woensdag wordt beschouwd als de beste dag om te trouwen? Maandag zou staan voor rijkdom en dinsdag voor gezondheid, dus ook die dagen zijn een goede keuze, maar zaterdag daarentegen.. Zaterdag zou de ongelukkigste dag zijn om te trouwen!? Bijzonder dat dit nu de meeste populaire dag is om te trouwen. Misschien ongelukkig omdat het zo’n gewilde dag?

.. de Romeinse godin Juno heerste over het huwelijk, het hart en de geboorte en dat juni daarom een populaire maand is om te trouwen?

.. Oude Grieken en Romeinen dachten dat de sluier het bruidje zou beschermen tegen boze geesten?

.. het allermooiste moment van de dag, het moment dat jullie elkaar voor het eerst zien, eigenlijk helemaal niet ontstaan is uit een romantische gedachten? Dit is ontstaan in de tijd dat je zelf nog niet de keuze had met wie je zou trouwen. De bruidegom mocht zijn bruid pas zien bij het altaar om te voorkomen dat hij zou wegrennen. Zo zielig, dus dit doen wij niet. Capiche bruidegoms? Laten we vooral allemaal kijken naar de bruidegom op het moment dat hij zijn bruidje voor het eerst ziet. Het allermooiste moment! Zo vol trots.

.. het bruidje links staat van de bruidegom tijdens een Christelijke ceremonie omdat vroeger de rechter hand van de bruidegom vrij moest zijn om te vechten tegen andere vrijers? Bruidsmeisjes hadden de functie om kwade geesten van de bruid te weren en bruidsjonkers hielpen de bruidegom om te voorkomen dat de bruid gestolen zou worden. Te lief toch? Dus ik zou er nog een keer goed over nadenken wie je als je bruidsmeisjes en -jonkers vraagt.

.. regen op je bruiloft betekent dat jullie een gelukkig en vruchtbaar huwelijk zullen krijgen. Wat gezelliger dan de regen te accepteren en samen in de regen te dansen? I mean, rain is just confetti from the sky.

"vrouwen vroeger alleen op 29 februari, schrikkeldag, de mannen ten huwelijk of ten dans mochten vragen?"

.. de bovenste laag, waar vaak zo’n gezellig bruidspaartje op staat, volgens de traditie eigenlijk niet mag worden aangesneden? Je zou het stuk een jaar lang in de vriezer moeten bewaren. Na een jaar mag je het stuk weggooien en dan zullen jullie oneindig veel geluk beleven samen. Oja, en bruidsmeisjes, neem een stukje taart mee en leg hem onder je kussen, dan zal je dromen over je toekomstige man..

.. vrouwen vroeger alleen op 29 februari, schrikkeldag, de mannen ten huwelijk of ten dans mochten vragen? Dus Daan, be prepared!

.. something old, something new, something borrowed, something blue staat voor een oud en nieuw voorwerp wat de bruid draagt voor het leven dat ze achter zich laat en het nieuwe leven dat ze krijgt na het trouwen? Het geleende voorwerp staat voor alle lieve vrienden en familie en de kleur blauw staat voor een trouw huwelijk

Weet jij nog een mooie traditie met een nog bijzondere geschiedenis? Sharing is caring! Leuk als je die achterlaat in een reactie hieronder.

From Amsterdam With LOTTE

Photo credit: Studio Twisk

Tekst: Lotte van den Hout

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties