0
“We moeten aan zoveel denken en volgens mij vergeten we nog de helft. Waar beginnen we??”

Geen stress! Hierbij geef ik jullie de eerste drie stappen:

1. Budget
“Wat kost een wedding?" Stel die vraag a.u.b. niet. Vraag liever, “Wat kost onze wedding?” Iedere wedding is weer anders, dus het is eigenlijk onmogelijk om een gemiddelde nemen of voorbeeld te volgen. Op het moment dat je een budget bepaald kun je vanuit daar gaan creëren en is het makkelijker om keuzes te maken. Overleg samen dus goed wat jullie er aan uit willen geven en niet wat jullie denken te moeten besteden. Door het vastleggen van jullie budget, wordt het echt jullie wedding.

'Ho, stop! Het is jullie feestje!'

2. Gastenlijst
De gastenlijst wordt vaak vooruit geschoven omdat het niet makkelijk is samen een lijst samen te stellen waar je allebei meteen achter staat. Bruidsparen zijn ook vaak bang om mensen teleur te stellen. Maar ho, stop! Het is jullie feestje! Nodig geen mensen uit die je er liever niet bij hebt, maar moetjes zijn.

Waarom het samenstellen van de gastenlijst op nummer 2 staat? Zodra je duidelijk hebt hoeveel gasten je er zeker bij wilt hebben, is het makkelijker om een locatie te kiezen en om jullie budget definitief te maken.

3. Locatie
Datum vs. locatie. De meeste mensen hebben hun datum al vaststaan voordat ze gaan zoeken naar een locatie. Zonde! Dit kan de zoektocht naar je droomlocatie belemmeren. Wat als je droomplek nou net op die datum niet beschikbaar is? Laat je dan je ideale plaatje varen om een datum? Ik kan begrijpen dat een datum veel voor mensen betekent, maar het maakt je ook minder flexibel en kan de zoektocht lastig maken. Denk daar dus goed over na wat je meer waard is. De zoektocht naar een locatie zou ik ook zeker niet uitstellen. Vaak zijn locaties al ver van tevoren geboekt. Het zal rust in jullie hoofd creëren op het moment dat dit vast ligt.

Als deze drie check zijn, dan kan het invullen van jullie plaatje beginnen!

Tot volgende maand,

From Amsterdam with LOTTE

Tekst: Lotte van den Hout

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties