0

“Wat is de beste crème?” Ik denk dit toch wel de vraag is die mij het meest gesteld wordt, maar het lastige is dat ik er geen eenduidig antwoord op kan geven. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de beste crème bestaat namelijk niet.

Vitamine A-zuurcrème
Natuurlijk zul je met vitamine A-zuurcrème (de enige crème waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat hij fijne lijntjes en rimpels daadwerkelijk vermindert) veel meer bereiken, dan met een crème van 2,99 euro van de Lidl. En ook de resultaten van de huidverzorgingsproducten van ZO Skin Health zijn spectaculair te noemen, maar uiteindelijk is het belangrijker dat je een crème gebruikt die bij jou past.

Persoonlijke voorkeur
Over smaak valt niet te twisten en dat geldt al helemaal voor de beste crème. Het is voor mij geen probleem om me aan een strak huidverzorgingsregime te houden en elke ochtend 4 verschillende producten te gebruiken, maar de vraag is of jij hier zin en tijd voor hebt. Daarnaast vind ik de bijwerkingen die vitamine A-zuurcrème in het begin met zich meebrengt te overzien, maar misschien is het voor jou niet altijd even handig om met een rode huid naar kantoor te gaan.

Basisregels
Er zijn natuurlijk altijd wel een paar basisregels. Kies in verband met de houdbaarheid en de hygiëne altijd voor een crème in een tube (in plaats van in een pot). Vitamine A (retinol) is een toch wel een redelijk onmisbaar ingrediënt en aangezien de zon de grootste boosdoener is wat betreft huidbeschadiging, kan een goede zonnebrandcrème wat mij betreft ook niet ontbreken. O, en lees mijn blog. Of is dat stom om te zeggen? Hier houd ik je dagelijks op de hoogte van alles wat met huidverjonging te maken heeft. Maar ook weer niet te lang, in verband met het ontstaan van vrije radicalen. :-)

Tekst: Maaike Dorsteen

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties