0

Schermafbeelding 2015-03-05 om 15.13.56Louis Vuitton kennen we anno 2015 vooral van de o zo populaire Speedy Bag die aan de arm van menig meisje hangt en de geweldige kledingcollecties van Nicolas Ghesquière voor het Franse modehuis, maar er zit een super rijke geschiedenis achter het merk.

Als 16-jarige jongen ging Louis Vuitton himself in 1837 te voet naar Parijs om daar stage te lopen bij Monsieur Marechal en daar bleef hij 17 jaar werken voordat hij zijn eigen winkel opende op Rue Neuve-des-Capucines. Zijn specialiteit werd het maken van degelijke koffers die super ingenieus zijn van binnen. Tot op de dag van vandaag laat the rich & famous trunks voor zichzelf maken door het Franse modehuis.

De koffers van Louis Vuitton zijn dus bijna een synoniem voor luxe en zijn ware collectors items: helemaal als ze vintage zijn. Vaak worden de oude koffers niet meer gebruikt om te reizen, maar krijgen ze een mooi plekje in huis als pronktstuk. Natuurlijk kun je tweedehands markten in Parijs gaan afstruinen in de hoop een echte vintage Louis Vuitton koffer te scoren, maar dat kan dus ook gewoon online ontdekten wij.

De onderstaande koffer is op dit moment verkrijgbaar bij iconicpieces.com.

www.iconicpieces.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties