0

Ik denk dat iedereen het wel kent... het vruchtengebak van de bakkerij! Heerlijke knapperige bodem met fruit in een glazuurlaag. O, wat heb ik daar vroeger veel van gesmikkeld. Ik ben een echt taarten-fan dus ik heb regelmatig zo’n stuk vruchtengebak gegeten.

"Heerlijke knapperige bodem met fruit in een glazuurlaag. O, wat heb ik daar vroeger veel van gesmikkeld"

Tegenwoordig zal ik daar niet meer zo gauw voor kiezen om het niet bepaald gezond is. Toch heb ik ook niet altijd zin in een verantwoorde notenreep of bananencake en wil ik best zo'n guilty taartje om mezelf te verwennen. Daar heb ik nu de oplossing voor: ik kies er steeds vaker voor om hem zelf te maken. In de gezonde variant natuurlijk! 

Ik weet zeker dat dit gezonde vruchtengebak een hit zal zijn bij je volgende verjaardagfeestje of als toetje na een lekker diner. Of gewoon zomaar natuurlijk! It’s someone’s birthday somewhere ;-).

Bodem

  • 150 gram havermoutmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 eetlepel kokosolie

Vulling en topping

  • 1 mango
  • 3 grote bananen
  • 8 aardbeien
  • 4 gelatineblaadjes
  • 100 gram magere kwark

Zo maak je het:
Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een kom de ingrediënten voor de bodem. Is het nog te droog? Voeg dan wat extra water toe. Druk de bodem in een ondiepe vierkante vorm. Elke andere vorm voldoet natuurlijk ook, let er wel op dat de vorm niet te hoog is, want anders is de vulling niet genoeg. Zet de bodem 20-25 minuten in de oven. Laat vervolgens goed afkoelen.

Maak ondertussen de vulling voor de vruchtengebak. Week de gelatineblaadjes in koud water totdat ze zacht zijn geworden. Prak 2 bananen in een kom en voeg hier het kwark aan toe. Verwarm een aantal eetlepels kwark in een pannetje en los hier de gelatineblaadjes in op. Het hoeft niet te koken. Schenk de opgeloste gelatine bij het bananenkwarkmengsel. Giet dit op de bodem en zet even in de koelkast.

Snijd de mango, overgebleven banaan en aardbeien in plakjes en verdeel over de taart. Zet vervolgens weer voor minimaal 1 uur terug in de koelkast. Daarna kun je gaan genieten van een heerlijk stukje gezond vruchtengebak. 

vruchtengebak

Tekst: Lisa van Cuijk

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties