0

Stockholm staat een hele tijd op mijn lijstje van steden die ik graag wil bezoeken. Ik vind het altijd fijn om niet de standaard dingetjes te bezoeken tijdens een city trip, een stad is toch veel leuker als je deze als inwoner ervaart in de tijd dat je er bent? Daarom vroeg ik onze contributor Anouk Bos, die in Stockholm woont, om de must-sees van deze fashionable stad.

Wist je trouwens dat Stockholm uit 14 eilanden bestaat? Hierbij Anouk's tips:

Bezoek Sodermalm, dit eiland ten zuiden van het centrum is de place to be voor jonge creatievelingen en mode ontwerpers. Hier ontstaan trends. Shoppen doe je in Bruno, een verzamelplaats van Scandi's beste merken. Je kunt hier ook heerlijk sushi eten.

'Iedereen is knap'

Mood: prachtig winkelcentrum in het midden van Stockholm met de mooiste shops en lekkerste eettentjes. Allemaal heel erg fancy, hier komen mensen uit de stad lunchen. Zweden kleden zich opperbest, je kijkt je ogen uit want iedereen is knap.

Vasastan: bezoek Acne Archive, hier verkopen ze stukken van voorgaande seizoenen aangevuld met samples. Hebben!

Acne Archive, Stockholm
Acne Archive, Stockholm

Iets buiten de stad ligt Vaxholmen, een van de duizenden eilandjes in de archipel. Echt Zweden beleef je hier. Kies Toast Skoagen voor lunch

Djurgarden: bezoek het groenste eiland van de stad. Je kunt hier prachtig wandelen. Hier vind je pretpark Grona Lund en heel veel fijne buiten restaurants zoals Josefina's.

Kijk dát zijn nog eens tips waar ik wat mee kan. Welke stad staat op jouw bucket list? Ik hoor het graag, dan gaan we voor jou op onderzoek uit.

Tekst en beeld: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties