0

deepika padukone 640Ondanks dat wij in de Westerse wereld als vrouwen nog steeds strijden tegen heel wat vooroordelen, hebben we het over het algemeen goed voor elkaar. De rechten van de vrouw en de man zijn redelijk gelijk terwijl dit in andere delen van de wereld niet altijd het geval is.

Neem bijvoorbeeld India. Bepaalde grondrechten van de mens worden voor vrouwen regelmatig geschaad door mannen en Vogue en Bollywood ster Deepika Padukone zijn een protest daartegen begonnen in de vorm van een filmpje. Zo wordt in de video benadrukt dat het hebben van seks een keuze is net als dat de keuze voor een partner, of dit nu een man of vrouw is, naar eigen wil moet zijn.

Ook wordt er gezegd dat een vrouw zelf moet kunnen bepalen hoe laat ze thuis komt. Dit statement valt de verklaring van Mukesh Singh aan, één van de mannen die betrokken was bij de verkrachting van een vrouw in een bus in Delhi. Hij vertelde in de documentaire India’s Daughter dat hij de vrouw, die overleed aan de verwondingen, mocht verkrachten omdat ze nog laat buiten was.

Bekijk het inspirerende filmpje van Vogue en Deepika Padukone hieronder!

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties