0

Dior Raf Simons interviewDe presentatie van alle resort/cruise collecties is in volle gang en wij smullen ervan! De Dior show was absoluut fantastisch en dat kwam niet alleen door de buitenaardse locatie. De glitterende jurken, de buckle bags en zelfs de schoenen, het was allemaal prachtig!

De website Business of Fashion besloot voor de modeshow dat het tijd was voor een tête á tête met de designer en hem het hemd van het lijf te vragen over zijn aanstelling als hoofddesigner bij Dior. Raf Simons was een vrij onbekende designer voordat hij werd aangesteld bij Dior. Het runnen van zo een groot modehuis was voor hem onbekend terrein en daarmee een grote uitdaging, maar ook de reden dat hij niet kon wachten om aan de slag te gaan.

Het grote bereik van een modehuis als Dior was precies wat Raf Simons spannend vond aan zijn nieuwe functie. Zijn eigen label en ook zijn werk voor modehuis Jill Sander was namelijk altijd kleiner en conceptueler dan wat hij zou moeten doen voor Dior. Vanaf het begin was Simons bekend met de geschiedenis van modehuis Dior. Iedere collectie probeert hij dan ook te denken vanuit Christian Dior. Raf vraagt zich af waar Mr. Dior het merk zelf naartoe had laten evolueren. Het gedachtegoed van vroeger, gecombineerd met de hedendaagse vrouw en maatschappij is wat Raf wil samenvoegen voor zijn collecties.

We kunnen er niks anders van maken dan dat Raf het uitstekend doet. De collectie blies ons omver en de verkoopcijfers van Dior laten zien dat wij niet de enigen zijn die dwepen met de kleding, maar dat ook de vrouwen met een groter shop budget Simons’ ontwerpen kunnen waarderen.

Benieuwd naar het interview? Je bekijkt het hieronder.

(Beeld: www.dior.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties