0

Plus size modelsPlus-size‘ modellen zijn in opkomst: langzaam maar zeker verschijnen ze meer-en-meer in campagnes, mode editorials en op covers. Dit keer lijkt het geen trend, maar een verschuiving in de wereld die gedomineerd werd door ongezond dunne modellen. In plaats daarvan zien we nu fitte, gezonde én vollere modellen.

Van deze spannende tijd voor de modellen die bij hun agency nu nog onder plus-size vallen, zoals Ashley Graham, Robin Lawley, Jennie Runk en Candice Huffine besloot voormalig model Jessica Lewis en documentaire te maken: Straight/Curve.

De trailer van deze docu is inmiddels te bekijken en het belooft veel goeds. Er worden krachtige uitspraken gedaan door vollere modellen en mensen uit de mode-industrie. Onze favoriete uitspraak is toch wel die van Gary Dakin, mede-oprichter van Jag models, een bureau waar vrouwen van alle maten worden gerepresenteerd. Hij zegt: “I don’t see this as a movement, I would call this an evolution”, waarmee hij het (hopelijk) langdurige karakter van deze veranderingen benadrukt.

Benieuwd? Bekijk de trailer hieronder!

(Beeld: www.instagram.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties