0

VIDEO Lieke van Lexmond zet zich in voor Smeer Je InHeerlijk, die warme zon! We hijsen ons massaal, als het even kan, in een bikini, waarna we plaatsnemen op een strandstoel om aan onze zomergloed te werken. Maar het goed insmeren met zonnebrand, vergeten we nog wel eens.

Onderzoeksarts Jetske Ultee vindt dit absoluut niet verantwoord. Volgens haar beseffen Nederlanders niet hoe schadelijk UV-stralen eigenlijk zijn en komt het woord ‘huidkanker’ niet eens in hen op. Om die reden is ze de campagne Smeer Je In gestart, vanuit haar stichting Sunwiser.

Menig BN’er maakt zich sterk voor haar campagne, waaronder Lieke van Lexmond. In onderstaande video vertelt ze over haar zongedrag en hoe dat door de jaren heen is veranderd. “Ik heb wel eens een boottrip gemaakt en kon ik daarna een nacht niet slapen van de verbranding”, aldus de presentatrice en actrice. Lieke heeft in ieder geval zeker van die nare ervaring geleerd en hoopt dit met Smeer Je In over te brengen op anderen. Naast Lieke zie je onder andere Daphne Deckers, Liza Sips en Barry Atsma terug in de campagne.

Bekijk de video hieronder!

www.smeerjein.nl

(Tekst: Carolien Tsao)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties