0

Rana Plaza BangladeshHet was twee jaar geleden groot nieuws: in Bangladesh stortte de gigantische kledingfabriek Rana Plaza in. De instorting was het gevolg van het illegaal bijbouwen van drie verdiepingen op de fabriek. Bij dit drama kwamen meer dan 1100 werknemers van de fabriek om het leven.

Het ergste? De dag voordat het gebouw naar beneden kwam, zagen werknemers al scheuren in de muren en het plafond ontstaan. Tegen het advies van een ingenieur in dwongen de eigenaren van de fabriek hun werknemers om te komen. Zouden zij niet op werk komen, dan zou hun salaris worden ingehouden.

Sinds de gebeurtenis zijn er langdurige onderzoeken gedaan naar het gebouw en waardoor het ingestort is. Uit een rapport van 400 pagina’s blijkt dat zo ongeveer alle regels met betrekking tot bouwen zijn overtreden en dat het gebouw (zeker na de aanbouw van drie extra verdiepingen) alles behalve veilig was. Het advies van dat rapport was om Rana en de andere eigenaren van het gebouw aan te klagen voor moord door schuld.

Ruim twee jaar na het ongeval is dat dan eindelijk gebeurd. De politie klaagt Rana en 40 anderen aan voor de moord op alle overleden werknemers. Afgelopen april zijn al twee gedupeerden van de ramp naar de rechtbank gestapt om alle ketens die kleding produceerden in de fabriek aan te klagen én de staat Bangladesh zelf voor nalatigheid en onrechtmatige dood.

Update nodig over wat er ook alweer was gebeurd? Bekijk hieronder een kort filmpje van The New York Times over de ramp.

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties