0

MartinModedocumentaires zijn er als je het ons vraagt nooit genoeg. Het liefst weten we natuurlijk alles over iedereen en elk merk. Maar toen bekend werd dat er een documentaire zou verschijnen over Maison Martin Margiela waren we helemaal benieuwd!

Het modehuis werd in 1987 opgericht door de Belgische Martin Margiela, nadat hij gewerkt had bij Gaultier, maar er is weinig bekend over de ontwerper. Na de shows verscheen hij nooit op de catwalk om applaus in ontvangst te nemen en ook in de media verscheen hij niet. Inmiddels is, nadat hij in 2009 zijn eigen modehuis verliet en het een tijd zonder hoofddesigner werkte, John Galliano aangesteld als ontwerper.

In de nieuwe documentaire van Yoox (het bedrijf dat onlangs is samengevoegd met Net-a-Porter) krijgen we voor het eerst een kijkje achter de schermen bij het innovatieve merk toen Martin Margiela himself nog aan het roer stond. De documentaire zal dan ook toepasselijk ‘The Artist is Absent: A Short Film On Martin Margiela’ heten. De film is geselecteerd voor het Tribeca Film Festival.

Bekijk de trailer!

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties