0

beauty blogster acneAcne is niet een huidziekte waar je zomaar iets aan kan doen. Een slechte huid is veelal genetisch bepaald en hoeveel facewash, reinigingsmiddelen en anti-puistjes spul je er ook tegenaan gooit, het zal niet altijd weggaan. Om zekerder te zijn over zichzelf gebruiken meisjes met acne graag make-up.

Zo ook beautyblogster Em. Al jaren kampt zij met acne maar runt zij ook een succesvolle beautyblog. Enkele maanden geleden begon zij met het delen van ‘before’ foto’s, oftewel kiekjes zonder make-up waarop haar acne goed te zien is. De reacties die zij toen binnen begon te krijgen zijn schokkend. Mensen noemden haar lelijk, afgrijselijk en walgelijk en dat waren nog wel de minst erge beledigingen.

Mannen die haar volgden waren razend om deze make-over en noemde haar make-up ‘false advertising’. Anderen maakten de opmerkingen ‘This should be illegal’ , ‘Imagine waking up next to her in the morning’ en ‘Trust no bitch with make-up‘. Met een video die zij maakte wil ze gewaarwording creëren over dit soort skinshaming en wil ze mensen die ook lijden aan acne een hart onder de riem steken.

Je bekijkt de heftige video, waarin Em haar ergste social media comments onder ogen komt, hieronder.

(Beeld: www.instagram.com/mypaleskinblog)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties