0
‘Wat doe jij in het dagelijks leven?’ ‘Ik ben weddingplanner.’ ‘Dat meen je niet! Wat grappig, dat hoor je ook niet vaak.’

Gisteren was het precies een jaartje geleden dat mijn website online ging en wat voor mij telt als dé startdatum. LOTTE is niet langer alleen mijn naam, maar ook mijn bedrijfje. LOTTE is een weddingplanner!

Na jarenlang inspiratie te hebben gezocht voor mijn droomwedding was het eindelijk tijd om deze ambitie te volgen en andere bruidjes te gaan helpen hun droom te verwezenlijken. Samen zorgen voor de mooiste dag van hun leven. I know, dat klinkt zo lekker cliché, maar het is niet minder waar! Iedere dag weer word ik vrolijk wakker dat ik dit beroep mag uitoefenen, want stiekem voelt het voor mij alsof ik iedere keer weer een beetje de liefde mag verspreiden bij nieuwe vriendinnen.

‘Wel heel leuk volgens mij, maar ook heel stressvol toch? Want er komt volgens mij zoveel bij kijken. Wat eigenlijk allemaal?'

Verlovingsring, gastenlijst, save the date, locatie, uitnodiging, draaiboek, bruidsjurk, schoenen, make-up, bruidsmeisjes, bruidstaart, vervoer, weersvoorspellingen, tent, bloemen, trouwring, hapjes, drankjes, speeches, entertainment, late night snack, give-away etc. etc. Maar laten we beginnen bij het begin, de verloving.

En daar zat hij dan opeens, op één knie, de liefde te verklaren, vragend naar je hand. Waarschijnlijk rolden de tranen over je wangen en heb je geen idee meer van wat voor liefs hij zei, maar jullie verloving is een feit en de-bijna-zover-ring zit om je vinger. Maar om welke vinger moet hij eigenlijk? Volgens een oude mythe zou de linker ringvinger in verbinding staan met je hart, de ader der liefde en was het dus logisch als je de ring daar zou dragen, want wie wil er niet een huwelijk vol liefde? Als je het geloof mag geloven, dragen Katholieken hun verlovingsring rechts en trouwring links, Protestanten precies andersom. Tegenwoordig draag je de ring net waar jij hem fijn en mooi vindt zitten. En als je net als ik bijna geen vinger meer over hebt, omdat je lief je ieder jaar een ring geeft (!), kun je hem ook altijd nog aan een kettinkje hangen óf, wat ik mij nu bedenk, al mijn oude ringen samensmelten tot de trouwring, ook best heel bijzonder toch?

Maar goed, je bent dus verloofd (hooray!) en wat is de next step? Blijf vooral nog even in die liefdesbubbel zitten en kijken naar je mooie ringen om je (linker? rechter?) vinger. Natuurlijk moet je samen al lekker een beetje fantaseren over het feest en welke gasten er wel en zeker níét mogen komen, maar probeer je verder nog even helemaal niet bezig te houden met de organisatie. Dit is namelijk ook weer een nieuwe, bijzondere stap, die je niet zomaar moet overslaan door meteen de big day te gaan organiseren. ‘Dat is mijn verloofde’, klinkt toch fijn? Anyways, als je voelt dat je zin hebt om uit die bubbel te stappen en met de voorpret van jullie wedding te beginnen, lees dan volgende maand mee. Dan geef ik je de eerste checklist! Mocht je niet kunnen wachten of al een fase verder zijn en dringend hulp kunnen gebruiken, kom dan vandaag of morgen langs in mijn huiskamertje op Engaged in Delft voor een Q&A met mij!

From Amsterdam with LOTTE

Tekst: Lotte van den Hout

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties