0

Een vakantie haalt je niet alleen uit je dagelijkse ritme en omgeving, het geeft je ook een perfect excuus om jezelf even helemaal anders voor te doen. Veel cooler, stylisher en relaxter dan normaal. Je komt namelijk al aan met gelakte nagels en gepedicuurde voetjes en een heerlijke selectie gestoomde jurkjes en dat zonder huishouden, administratie en gedoe. Heerlijk. Was het leven maar zo overzichtelijk. Alleen zorgen maken over de lunchreservering en verder niets.

"As if er een dag komt dat je die net-niet-top-zittende broek opeens wel aan gaat doen. Nope. We all know that"

Een koffer vol coole items met mooi qua kleur afgestemde setjes. Zonder die stoffige volgepropte kast met zo’n broek die je eigenlijk al lang niet meer aan wilt, maar die je amper hebt gedragen en te duur was, dus nog niet rijp is voor het Leger des Heils. Dus hij hangt daar nog even. 3 jaar. As if er een dag komt dat je die net-niet-top-zittende broek opeens wel aan gaat doen. Nope. We all know that. Toch hangt die daar passief lelijk ruimte in te nemen en jou een schuldgevoel aan te gapen met die rare pijpen.

"Ik denk dat ik -wardrobe technisch- prima, zelfs beter, efficiënter en stijlvoller uit zo’n koffer zou kunnen leven"

Anyway, waar ik naartoe wil. Ja graag naar Miami, Ibiza, Tulum, LA, Portofino, Corsica, New York, Sydney, Bali, Sardinie, Parijs, London, Puglia, met een tussenstop in Rome. Helaas kom ik nu niet verder dan dit fashion statementje: Pas het kofferprincipe toe in het dagelijkse leven. Pak een koffer 'in' voor het seizoen. Ik denk dat ik -wardrobe technisch- prima, zelfs beter, efficiënter en stijlvoller uit zo’n koffer zou kunnen leven dan uit altijd diezelfde volle kast. Het laatste wat ik ben is een backpacker, ik heb het dan ook wel over een grote prettige almost-walk-in-and-have-a-seat-closet koffer ;-) Met een goed samengestelde selectie. Want als je kijkt naar wat je nou echt draagt van al die kleren(zooi).... Is het echt amper 10%. Dus pak voor elk seizoen, desnoods elk half seizoen een mooi afgestemde denkbeeldige koffer in en creëer dat fijne lege rekje alsof het door een styliste is samengesteld. Dat werkt als een trein.

Als ik m’n koffer in pak houd ik natuurlijk rekening met de bestemming, het gezelschap, de activiteiten en plannen.  Die laatste 2 gaan overigens – no matter what destination- altijd over lunches en etentjes... In de meivakantie gingen we naar Ibiza met mannen en kids. Ik zal je laten zien wat we inpakten. Geen boeken in ieder geval... Roos en ik hadden nog braaf overlegd wie wat mocht meenemen zodat we niet in exact dezelfde look op een dinertje zouden verschijnen. Zo won zij de Masscob jurk, maar ik mocht de Selected Femme streepjurk meenemen (die Carice van Houten onlangs ook bij OU. heeft gekocht!). Voor de volgende vakantie ruilen we deze 2 toppers gewoon weer een weekje. 

Nog even 'onze holiday trends' op een rijtje:

1)   Lange wijde jurken met zakken en met vertikale streep voor comfy cool beach & borrel appearance.


2)   Het badpak. Ja echt het badpak! Leuk als topje onder wijd hemdje of jurkje. Mega trendje!

(niemand hoeft jou per se in z’n geheel in dat badpak te zien ;-)

3)   Leuke sierlijke flat sandals voor een chique effect zonder dat je zo -zogenaamd comfortabel- met palen door het zand hoeft te slepen. Dat kan gewoon echt niet.


4)   De rieten strandmandtas waar ALLES in past. ALLES.

5)   Luxe denim blouses en jurkjes voor casual cloudy days, altijd fijn.


6)   Glitzy pieces & exotc prints or a night out. Want dan wil je beetje standout effect.


Zin in alle leuke holiday styles op een rijtje? Check dan hier onze high summer selectie & pack your bags :-)

Tekst en beeld: Valerie van der Meer

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties