0

SCHOENENREUS-150x150Het gaat op dit moment niet zo lekker in het Nederlandse modelandschap; winkelketens hebben behoorlijk last van de financiële crisis. Deze week schreven kranten over de problemen van V&D en Schoenenreus had dinsdag uitstel van betaling aangevraagd, waarmee een mogelijk faillissement voorkomen kon worden.

De schoenwinkelketen werd gisteren uiteindelijk toch echt failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. Volgens woordvoerder Van Dooren zijn er inmiddels wel tien partijen die geïnteresseerd zijn in een doorstart. Hij moet echter nog wel bekijken hoe serieus deze partijen zijn. In 2013 ging de Schoenenreus al eerder bankroet vanwege een slechte omzet, omdat het de concurrentie met de online wereld niet aankon.

Toen maakte de Schoenenreus ook een doorstart, maar dan met minder winkels en werknemers en een andere winkelformule. Het is dus nog maar afwachten of Schoenenreus ook dit keer de dans ontspringt. De winkelketen bestaat al sinds 1969 en telt 140 winkels in Nederland en België. To be continued…

  • schoenenreus failliet

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties