0

TV TIP Deze vrouw is blind en is modeontwerper!Als er iets leuks op modegebied te zien is op televisie, brengen wij jou natuurlijk daarvan op de hoogte! Aankomende zaterdag is er iets op de buis wat je écht niet mag missen.

Voor het KRO programma De Wandeling had presentator Sander de Kramer een interview met ontwerpster Annemarie Nodelijk. Er is iets heel bijzonders aan Annemarie; ze is blind én heeft eigen tassenlijn! Toen Annemarie bezig was met haar afstudeercollectie voor de modeacademie, kreeg je last van ernstige hoofdpijn en zwarte vlekken voor haar ogen.

Het bleek dat ze een hersentumor had. Na de verwijdering hiervan waren haar hersenen permanent beschadigd waardoor ze aan één oog compleet blind is en met één maar een klein beetje kan zien. Toch besloot Annemarie door te zetten en maakte haar afstudeercollectie af.

Vanaf dat moment ligt de wereld weer voor haar open. Inmiddels is het zes jaar later en heeft Annemarie haar eigen tassenlijn, ze werkt er hard aan om van haar bedrijf een succesvolle onderneming te maken. “Toen ik in het ziekenhuis lag, had ik nooit durven dromen dat ik nu nog zoveel kon doen.”

De Wandeling met Annemarie Nodelijk is zaterdag 11 mei om 18:30 op Nederland 2 te zien. Het programma wordt zondag 12 mei om 08:30 en dinsdag 14 mei om 16:10 op Nederland 2 herhaald.

annemarie nodelijk de wandeling

annemarie nodelijk de wandeling

www.kro.nl

(Beeld: KRO)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties