0

louis vuitton schoen 150Designers van grote merken moeten hun inspiratie ergens opdoen en dan kan het wel eens voorkomen dat hun ontwerpen wel erg veel lijken op die van een kleiner merk. Dit is nu ook het geval bij Louis Vuitton en dit zal zelfs op een grote rechtszaak kunnen uitlopen.

Louis Vuitton wordt ervan beschuldigd dat zij mannenschoenen kopieert van de Amerikaanse schoenontwerper Antonio Brown. Het Franse modehuis zou het idee van naamplaatjes op de voorkant van de zolen te plaatsen, hebben gestolen en daarom sleept Antonio Brown ze voor de rechter. Brown zou dit al sinds 2013 doen en krijgt steeds meer bekendheid met zijn merk doordat celebs als Chris Brown en model Tyson Beckford met zijn schoenen gespot zijn. Volgens de ontwerper raken zijn klanten ervan in de war en zien de Louis Vuitton schoenen nu aan voor die van zijn merk LVL XIII.

Dit is niet de eerste keer dat Louis Vuitton wordt beschuldigd van plagiaat. In 2009 spande New Balance een rechtszaak aan, om hetzelfde probleem als nu en dat draaide toen uit op een schadevergoeding. Nu laat een woordvoerder van Louis Vuitton weten dat de zaak geen kans van slagen heeft.

Bekijk de schoenen hieronder. Wat denk jij? Heeft Louis Vuitton ontwerper Antonio Brown gekopieerd?

  • De schoen van Louis Vuitton met volgens Antonio Brown gekopieerde plaatje op de voorkant van de zool
    De schoen van Louis Vuitton met volgens Antonio Brown gekopieerde plaatje op de voorkant van de zool
  • De schoen van Antonio Brown's label LXL-VIII
    De schoen van Antonio Brown's label LXL-VIII

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties