0

paardenstaart 150De paardenstaart werd gespot tijdens de modeweken en ook is hij bij veel bloggers weer populair. Het gaat hierbij niet om de ‘gewone’ staart want anno 2014 wordt hij gedragen met een twist. Bij de old school paardenstaart gaat het puur om het bij elkaar binden van het haar, maar het is nu veel meer dan dat.

We zien meerdere elastiekjes, kleurtjes, nonchalante hairdo’s en vooral veel volume. En het fijne is dat je deze catwalk kapsels ook makkelijk thuis kunt maken.

De volumineuze staart
Maak de basisstaart strak naar achter en toupeer vervolgens de staart. Toupeer vooral aan de binnenkant van de staart zodat je haar wat omhoog komt te staan, hierdoor krijg je meer volume.

De elegante staart
Maak ook hier de basisstaart strak naar achter en laat de staart zo strak mogelijk naar beneden hangen. Gebruik voor een extra classy look wat glans spray om je haar extra te laten glanzen. Ook kun je er voor kiezen om over je elastiekje nog een plukje haar te wikkelen, zo lijkt het net alsof je je lokken hebt vast gemaakt met je eigen haar.

De nonchalante staart
Voor deze hairdo mag de staart wat hoger op je hoofd te plaatsen, hierna kun je dan de staart weer naar beneden trekken waardoor het haar op je hoofd wat losser komt te liggen. Je kunt ook altijd met je handen je haar op je hoofd wat losser trekken voor de wat nonchalantere look. Laat verder de staart voor wat het is en probeer gebruik geen conditioner te gebruiken want hier wordt je haar zwaar van en dan valt het minder soepel. Het belangrijkste van deze look is dat het niet té gestyled lijkt, dus laat het vooral lekker rommelig hangen.

De kleurrijke staart
Dit kapsel voegt wat kleur toe aan je outfit en je kunt uit verschillende mogelijkheden kiezen om dit kleurige effect te bereiken. Tegenwoordig zijn de haarmascara’s weer te koop, met deze mascara kun je zelf wat plukken haar verven. Maak voor één dag roze ombre haar of ga voor gekleurde lintjes in je haar zoals Cara Delevingne bij de show van Chanel. Deze kun je gewoon tussen je elastiek steken maar je kunt ook de linten invlechten in je haar.

De kunstzinnige staart
Dit kapsel is voor de creatieveling. Het is net wat spannender dan de normale staart, maar gelukkig wel makkelijk te maken. Je bindt je haar samen en vervolgens voeg je daar om de 10 centimeter nog een elastiekje bij zodat je een staart krijgt met meerdere elastiekjes erin. Dit ziet er creatief en kunstzinnig uit en is in nog geen minuut gedaan. Top voor een fashion night out dus.

 • 66CE6EF8B68A08E926346101DA78_h450_w598_m2_q90_cHiLOPJVI
  De nonchalante staart
 • 468670755HG00001_Boss_Women
  De elegante staart
 • Kunstzinnige staart
  De kunstzinnige staart
 • Schermafbeelding 2014-04-15 om 10.24.08
  De kleurrijke staart
 • BP_20480678
  De volumineuze staart

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties