0

chuck 150Iedereen heeft vast wel eens gehoord van Converse of heeft zelfs een paar Chuck Taylors in zijn of haar kast staan. Het succesvolle schoenenmerk, dat sinds 1932 bestaat is nog steeds niet te stoppen en daarom zijn er veel bedrijven die meeliften met het succes door de copycat uit te hangen.

Daar had Converse écht even helemaal genoeg van! Eigenlijk was het een kwestie van tijd want in elke grote winkel liggen er wel een paar Converse knock-offs. Het schoenenmerk heeft daarom 31 retailers aangeklaagd voor het namaken van de enige echte classics. Grote ketens waaronder H&M, Kmart en Fila ontsprongen de dans niet.

Volgens Converse gaat het om de voorkant van de schoen, de flap, de strepen aan de zijkanten en van de zool en aan de bovenkant. Sinds 1932 hanteert het schoenenmerk deze vier elementen en dit is daarom een echt handelsmerk geworden die sinds de dag van vandaag ongewijzigd is gebleven.

Converse staat daarom sterk in zijn schoenen wat de rechtzaak betreft maar aan de andere kant werkt dit ook in zijn nadeel omdat ze al zo lang bestaan. Andere merken hebben namelijk in die 80 jaar iets kunnen overnemen  waardoor Converse niet meer onderscheidend is.

We zijn benieuwd hoe dit verder gaat aflopen.

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Jessica Besselsen )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties