0

Toen de hashtag nog een hekje was, toen moest ik naar de bibliotheek voor informatie. Later ging ik naar de bieb om een uurtje te 'surfen op het wereldwijde web'. Toen de hashtag nog een hekje was, was ik fan van 3T en had ik mede-fan-penvriendinnen van over de hele wereld. Email was toen nog een glazuur op aardewerk en de wereld was wel al rond. Ik had nog tijd voor het lezen van een papieren boek, we belden vanuit een telefooncel naar 06-nummers, een nummer wat kon leiden tot een rabbig potje telefoonsex en een apenstaartje konden we alleen in Artis bewonderen. 

"Toen de hashtag nog een hekje was, was ik fan van 3T en had ik mede-fan-penvriendinnen van over de hele wereld"

Nostalgisch ben ik niet hoor als dertiger, ik vraag me alleen af waar de tijd gebleven is. Ik zou willen dat ik minder afhankelijk was van mijn iPhone; zelfs op mijn finishfoto van de Dam tot Damloop, heb ik die in m'n handjes. Gesprekken voeren we, ondertussen append, swipend en bank-saldo-checkend. Multitasken is een must!

Ging ik kennismaken op een basisschool voor mijn dochtertje, werd mij verteld dat de kleuters allemaal met een tablet werken. Waar is de tijd van een schoolbord en krullerige letters van krijt? Waarom worden ruzies beslecht over Whatsapp en waarom kan ik geen uur zonder mijn scherm aangeraakt te hebben? Daarom. Dat is de mens. 

"Waarom worden ruzies beslecht over Whatsapp en waarom kan ik geen uur zonder mijn scherm aangeraakt te hebben?"

Mijn ouders, mijn grootouders en de generatie daarvoor: allemaal vragen we ons af waarom alles niet kon blijven als het was. In de ogen van mijn oppas, ben ik al ouderwets. Mijn dochter van anderhalf vindt moeiteloos de YouTube app (nee, ze zit er niet de hele dag op) en swipet de binnenkomende appjes weg. Vindt ze storend als ze naar Bob de Bouwer kijkt.

Toen de hashtag nog een hekje was, was ik nog een jong blommetje. En toen was echt niet alles beter.

Tekst en beeld: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties