0

s-l1000Koningsdag is alweer ontzettend dichtbij en dat is natuurlijk de perfecte dag om van je oude H&M, Zara en Primark kleding af te komen. Maar als je nog een paar pareltjes hebt liggen van bijvoorbeeld de H&M designer samenwerkingen, Acne of Filippa K dan is het zonde om die voor twee stuivers weg te doen op de landelijke rommelmarkt.

Voor die duurdere items kan je veel beter een lesje Marktplaats of eBay nemen. Niet alleen maak je de mensen die de items kopen ontzettend gelukkig, maar zelf verdien je er ook nog eens een leuk zakcentje aan. Verkopen op Marktplaats of eBay is alleen zo makkelijk nog niet en er is vooral ook heel veel ruis van lelijke items die slecht gefotografeerd zijn. Lees deze tips over hoe je een item moet presenteren dus goed door voordat jij je aan resellen waagt.

1. Foto’s
Gebruik naast verzorgde, zelfgemaakte foto’s ook de foto’s van het item die online te vinden zijn. Deze zijn vaak van uitstekende kwaliteit, de kleding staat er mooi op en het beeld spreekt de koper over het algemeen aan. Hoe meer foto’s hoe beter, maar zorg wel dat ze iets toevoegen.

2. Wees eerlijk 
Mocht er iets mis zijn met het item (een vlek of een scheur), laat dit dan duidelijk blijken in je beschrijving van het item en zet het schoonheidsfoutje op de foto. Vermeld het er ook bij als het gebrek, bijvoorbeeld een kapotte rits, gewoon gemaakt kan worden. Zo stel je eventuele kopers gerust. Het is het beste om hier nooit over te liegen, dit scheelt je uiteindelijk veel gezeur en geregel.

3. Prijs 
Denk goed na over de prijs die je voor een item vraagt. Neem de originele prijs in beschouwing, in welke conditie het item is, voor welke prijs vergelijkbare items worden verkocht en hoe snel je het item wilt verkopen. Wil je snel geld verdienen, dan kan je beter een lage prijs nemen. Kopers op het internet zijn namelijk op zoek naar goede deals en willen niet de hoofdprijs betalen.

4. Beschrijving 
Bij een advertentie kan je altijd een beschrijving toevoegen. Zorg dat je hierin alle belangrijke kenmerken vermeldt: maat, kleur, merk, materiaal, prijs en eventuele beschadigingen. Dat is de minimum informatie die jij je potentiële kopers moet geven. Er geldt écht hoe uitgebreider je beschrijving hoe beter. Dit scheelt je ook een eindeloze stroom van emails met vragen over het product.

5. Contact 
Mocht iemand alsnog vragen hebben, of je contacten over een andere prijs, antwoord dan zo snel mogelijk! Dit zullen je kopers waarderen en je bent ze dan nog niet verloren aan een ander item.

6. Verzending 
Heb je een deal gesloten? Yay! Nu moet je ervoor zorgen dat je klant tevreden is en hopelijk een goede review achterlaat. Stuur je items altijd gewassen op, zorg dat ze fris ruiken en geen vlekken bevatten. Als je bereidt bent de extra mile voor je klanten te gaan, stop dan een leuk kaartje bij het pakket met een persoonlijke boodschap. En het allerbelangrijkst: laat je koper weten wanneer een pakket is verzonden!

  • s-l1000-1

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties