0

suitcaseHet is de grote valkuil bij het boeken van een vakantie. Je rekent een flinke som geld af voor je vlucht en eventueel je verblijf en als je de kleine lettertjes nog eens goed doorleest blijkt: er mag alleen handbagage mee. Meestal heb je dan twee opties. Je legt je er bij neer óf je tast nog een keer in de buidel en boekt er ruimbagage bij.

Ben jij meer van de eerste optie? Dan is het misschien wel lekker om te weten dat je prima een weekje op stedentrip kan met een handbagage koffer. Er is één catch: je moet super efficiënt te werk gaan en pijnlijke keuzes maken. Alleen het hoognodige kan je immers meenemen. Kan jij hiervoor wel wat tips gebruiken? Lees dan snel door!

1. Bepaal je schema 
Goed voorbereid zijn is het halve werk. Bepaal dus al van te voren wat je precies gaat doen, zodat je gepaste kleding mee kan nemen voor al je activiteiten. Ook handig: hou goed het weer in de gaten, zodat je ook dit kan meenemen in je kledingkeuze.

2. Outfits 
Neem in plaats van losse items vooraf samengestelde outfits mee. Zo voorkom je niet alleen kledingstress op bestemming, maar het zorgt er ook voor dat je minder items mee hoeft te nemen.

3. Toilettas 
Als je met handbagage gaat reizen moet je niet de regels met betrekking tot vloeistoffen vergeten. Koop alles dus in miniformaat, of giet het over in hervulbare miniflesjes. En ja, je mascara, lippenbalsem en tasverstuiver met je favo parfum zijn óók vloeistoffen.

4. Schoenen 
Schoenen zijn een lastige kwestie, ze nemen veel ruimte in en zijn zwaar. Probeer dus zo min mogelijk mee te nemen en hou het bij een paar sneakers, ballerina’s of sandaaltjes en, als je iets fancy’s op het programma hebt staan, een paar hakken. Doe altijd je zwaartse/grootste schoenen aan naar het vliegveld; bijvoorbeeld een paar laarsjes.

5. Experimenteren 
Op vakantie gaan lijkt het ideale moment om eens iets anders uit te proberen en om ‘wild’ te doen met je garderobe. Probeer deze behoefte echter te onderdrukken. Het is namelijk niet fijn als je zometeen in je hotel bent met alleen maar kleding bij je waar je je bij nader inzien toch niet zo prettig in voelt.

6. Pyjama’s + sportkleding 
Op deze twee items moet je ernstig besparen. Ga je een maar een week weg? Dan is één pyjama meer dan voldoende. Als je fanatiek gaat sporten of activiteiten op het programma hebt als hiken, dan kan je maximaal twee sportoutfits meenemen. Het is echter handiger om voor één te gaan en deze te wassen.

7. Rollen 
De grote truc bij het inpakken van (te) kleine koffers is rollen! Rollen in plaats van vouwen levert je een heleboel extra ruimte op in je koffer én het houdt je kleren kreukvrij, ideaal dus.

  • suitcase

(Beeld: www.instagram.com/negin_mirsalehi)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties