0

Song of styleHet is officieel, de zomer heeft éindelijk zijn weg gevonden naar Nederland en al ons gezeur om zon wordt direct flink beloond (of afgestraft, het is maar wat je wilt) want er wacht ons een heuse hittegolf. Deze wordt door iedereen uitermate serieus genomen en het ‘nationale hitteplan’ gaat dan ook in.

Wat wij vooral willen weten zijn een paar praktische dingen: wat moeten we in hemelsnaam aan als je de helft van de dag gewoon op kantoor zit? Wat moet je aan als je één van de bofkonten bent die niet op kantoor hoeft te zitten? Hoe houden we onszelf koel? Wat moeten we tijdens deze dagen in onze tas hebben? Geen zorgen, wij hebben dit allemaal voor je uitgezocht én op een rijtje gezet!

1. Wat móet je in je tas hebben? 
Oke, deze vraag is misschien heel basic, maar desalniettemin belangrijk. Zorg dat je tijdens een hittegolf altijd water bij je hebt. Maak bijvoorbeeld een flesje ijswater door de avond van tevoren een vol flesje in de vriezer te leggen. Het bevroren water zal gedurende de dag smelten en houdt je vocht (net iets) langer op een aangename temperatuur. Naast water heb je natuurlijk zonnebrandcrème nodig om je in te smeren en een zonnebril om je ogen te beschermen, een hoed is natuurlijk ook altijd fijn.

2. Wat doe ik hemelsnaam aan naar kantoor? 
Tja, kleden voor kantoor in de hitte is geen pretje. Als je kantoor écht een strikte dresscode hanteert dan kan je een nette broek combineren met een losse top zonder mouwen. Op kantoor draag je hier een blazer over en eenmaal buiten kan je die snel uitdoen. Zet je voeten mooi in de pedicure en combineer de look met een open sandaaltje. Als het iets minder strikt is op je kantoor kan je ook kiezen voor een flowy maxirok of -jurk, die zijn lekker luchtig. Kies in dat geval wel voor een tikkeltje ‘serieuze’ versie in bijvoorbeeld zwart en niet voor die met paisley print die je ook naar het strand draagt.

3. Wat doe ik überhaupt aan?
Hoef je niet naar kantoor, maar kan je naar het strand/moet je een paar winkels af of ga je lekker lunchen met een vriendin, dan heb je natuurlijk meer mogelijkheden om je koel te kleden. Begin bij het begin en doe in plaats van een beha eens een bralette aan van kant. Helemaal hip en net iets luchtiger dan the real deal. Daarover heen doe je je luchtigste, lichtste slip dress aan. Je vriend vindt het misschien een ‘hobbezak’, maar hij snapt dat toch niet. Met een wijde jurk met spaghettibandjes kan je gewoon niet verkeerd gaan. Toch meer behoefte aan een tweedelige outfit, kies dan voor een top met een heel dun bandje, dat lekker los zit en combineer deze met een flowy maxi-/midirok of een korte broek.

4. Hoe hou ik mezelf koel? 
Zelfs als je besloten hebt niet naar buiten te gaan vanwege de hitte, kan het binnen nog behoorlijk verstikkend worden. Gelukkig bestaan er oplossingen. Hieronder vind je een klein lijstje met een aantal tips als je écht even moet afkoelen.

  • Haal een ijsje! Niet alleen is dit hartstikke lekker, maar het werkt ook heel verkoelend, vooral een waterijsje is een goed keuze.
  • Heb je lange haren? Steek ze dan omhoog in een knot, staart of vlecht, als je ze maar niet broeierig in je nek laat hangen.
  • Eet niet te grote maaltijden in één keer, maar vaker en lichter. Je lichaam moet dan minder hard werken om je eten te verteren en zo produceer je minder innerlijke warmte.
  • Heb je een ventilator op het werk of thuis, zet er dan een bak met ijs voor, de ventilator zal de koude lucht daaruit oppikken en je koelte toeblazen.
  • Moet je echt nú afkoelen, dan kan het helpen iets heel kouds (een zak diepvrieserwten) tegen bepaalde lichaamspunten aan te houden: je polsen, knieholtes, nek en enkels. Als je op werk bent dan kan je ook snel afkoelen door je polsen onder de lopende koude kraan te houden.
  • Drink veel, zo verkoel je je lichaam van binnenuit! Bovendien zweet je meer in heet weer en heb je daarom ook veel vocht nodig.
  • Stop je kussenslopen voordat je gaat slapen kort in je vriezer (in een plastic zak voor de hygiène). Zo zijn ze heerlijk koel!
  • Doe open schoenen aan, als er frisse wind langs je voeten kan stromen dan koelt dat je hele lichaam af.
  • De ultieme tip is natuurlijk: ga het water in! Als het maar even kan dan moet je tijdens een hittegolf de zee, een meer, een zwembad of je tuinslang onder duiken, want dat is pas écht verkoelend!

Enthousiast geworden? Shop dan één van de beschreven looks hieronder

Heb je zin om verder te shoppen? Bekijk dan in ons webshop overzicht de leukste online shops.

(Beeld: www.instagram.com/songofstyle)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties