0

10948281_694888837277474_1152940854_nAls het aankomt op haar willen we altijd wat we niet hebben. Het geldt voor textuur, het geldt voor de kleur, het geldt voor de lengte. Maar uiteindelijk hebben we altijd hetzelfde probleem: ons haar doet niet wat wij willen. Gelukkig zijn er tips van de experts over hoe we moeten om gaan met onze natuurlijk haarstructuren.

Dun haar of dik haar, voor allebei deze ‘basisstructuren’ van het haar bestaan problemen, regels en tips. Met deze informatie kom je beslagen ten ijs de volgende keer dat jij je haren probeert te stijlen of in de drogist op zoek bent naar nieuwe producten.

Dun haar

Problemen
Met dun haar loop het risico dat je zomers je hoofdhuid verbrandt, dat elastiekjes nooit willen blijven zitten, van teveel conditioner wordt je haar vet, je haren groeien tergend langzaam en het krullen van je haren is 100% verspilling van je tijd.

Tips
Creëer structuur in je haren door een zoutspray te gebruiken voordat je je haren föhnt. Als je hierbij ook nog eens op je kop hangt, komt dat met die volume wel goed. Droogshampoo wordt je reddende engel voor instant volume, textuur en een frisse feel. Kies voor kortere coups, zo zorg je ervoor dat je haren niet zo sluik naar beneden vallen.

Vermijd
Teveel producten in je haren doen, dit maakt het vettig en hiervan wordt je haar zwaar. Geloof de kapper niet als hij of zij zegt dat je veel lagen moet laten knippen. Kleine lagen kan, maar bij teveel lagen lijkt het alsof je véél minder haar hebt. Gebruik een conditioner alleen op de punten van je haren en niet bovenop je kruin.

Dik haar 

Problemen
Je geeft eindeloos veel geld uit aan shampoo en conditioner, geen enkel haaraccessoire houdt je haar op zijn plek, je haar blijft eeuwig nat als je het niet föhnt, maar als je het fönht wordt het totaal onhandelbaar.

Tips
Laat lange lagen in je haren knippen voor meer definitie en beweging in je haar. Laat je haar groeien, zodat het volume bovenop je kruin iets minder wordt. Haaraccessoires met het label ‘extra grip’ zijn de enige die werken.

Vermijd:
Met dik haar moet je het zo min mogelijk wassen, je natuurlijke haaroliën houden je lokken gehydrateerd. Probeer ook zo min mogelijk je hand door je haren te halen, hier wordt het statisch van. Ook föhnen is een slecht idee als je een volle bos hebt, tenzij je graag wilt dat het alle kanten uit gaat staan.

  • Sylvie
    @1misssmeis: "Going Coconuts happy on the beach...#SylvieCollection @serenagoldenbaum @hunkemollerhq"

(Beeld: www.instagram.com/1misssmeis)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties