0

instax 150Polaroidcamera’s waren in de jaren ’70 en ’80 helemaal hip én zijn nu weer terug van weggeweest. Talloze fashionista’s zagen we na kerstavond op Instagram hun nieuwe polaroid camera showen. Het moge duidelijk zijn dat de polaroid camera hier is om te blijven en wij zijn verliefd op deze handige gadget.

De kleine fotootjes die je meteen in je handen hebt, zijn leuk voor de mooie momenten en om op te hangen op je kamer. Polaroid foto’s zijn erg authentiek, want de foto moet in één klik goed zijn. Je creëert als het ware een uniek beeld en kijkt zorgvuldig naar wat je op de foto wilt zetten.

Verder hoef je geen pro te zijn om met een polaroid camera om te gaan, want de foto’s zijn juist erg leuk als ze lekker spontaan zijn. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, hoe je het beste een foto kunt maken met een polaroid camera. Bekijk ze hieronder.

1. One shot
Je hebt maar één shot bij het maken van een polaroid foto en moet dan ook in een keer goed zijn. Kijk eerst wat je wilt fotograferen en speel wat met de compositie. Wat laat je bijvoorbeeld weg op de foto en wat wil je er juist op hebben? Neem de tijd, zodat je zeker weet dat de foto goed is.

2. Tegenlicht
Let op waar het licht vandaan komt. Zorg er altijd voor dat je niet tegen de zon in fotografeert, hiermee voorkom je tegenlicht. Wees kritisch en speel met de lichtinstellingen van de camera waar nodig is. Je wilt natuurlijk niet dat het object of persoon dat je op de foto wilt zetten onderbelicht is.

3. Vertraging
Het juiste moment is zeer belangrijk voor het maken van de foto. Let er daarom op dat de polaroid níet meteen gemaakt wordt als je de knop indrukt; houd rekening met een vertraging.

4. Ontwikkeling
Vroeger zagen we onze ouders wapperen met de polaroidfoto zodat de foto sneller ontwikkeld werd. Dit gaan we juist niet doen, omdat de foto rustig moet ontwikkelen en dat heeft te maken met het kleurbehoud. Houd de foto bijvoorbeeld onder je oksel, zodat het langzaam warmer wordt en je kleur op de foto te zien krijgt. Het ontwikkelen van de foto duurt één tot drie minuten.

Zin om te shoppen? Klik hieronder op één van de foto’s om te bestellen.

Heb je zin om verder te shoppen? Bekijk dan in ons webshop overzicht de leukste online shops.

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties