0

De lente is net begonnen en dit is het moment dat wij vrouwen toch een beetje de kriebels krijgen om ons buikje summer-ready te krijgen. Heb jij jouw wintervetjes er al af getrained, maar lukt het je maar niet om een toned belly tevoorschijn te toveren? Ben jij op zoek naar abs en denk je alles al te hebben geprobeerd – zonder resultaat? Help is here! 

"Dames: je voeding is cruciaal voor het realiseren van een Doutzen buikje"

Ik ken de frustraties en heb zelf van alles geprobeerd om een beetje progressie te boeken bij mijn core. Naar aanleiding van mijn transformatie foto’s krijg ik vaak vragen over het realiseren van een gezond en fit buikje. Vandaag deel ik 3 tips met je, zodat jij zeker weten op tijd klaar bent voor je bikini moment. Komt’ie!

1. Abs are made in the kitchen

Ok, het klinkt misschien een beetje cliche, maar niets is minder waar. Vaak wordt er gedacht dat crunches, planking en andere ab-oefeningen het antwoord zijn, maar niets is minder waar. Dames: je voeding is cruciaal voor het realiseren van een Doutzen buikje. Je kunt nog zulke sterke abs trainen, met dat laagje buikvet eroverheen zul je er helaas nooit iets van gaan zien. Hoe krijg je je voeding on track? Eet voldoende eiwitten, groenten gedurende de hele dag en nuttig je koolhydraten op de juiste momenten. Ja zeker, koolhydraten zijn minstens net zo belangrijk! Let erop dat je enkel zoveel koolhydraten binnen krijgt als dat je lichaam nodig heeft gedurende jouw dagelijkse activiteiten. Voorbeelden van goede carbs zijn: havermout, zoete aardappel, zilvervliesrijst, quinoa, volkoren pasta en fruit (laag in fruitsuiker). Klik hier: om te zien hoe mijn eetdagboek eruit ziet! 

"Het is juist de actie-reactie die meehelpt aan jouw abs!"

2. Remix je workout schema
Ben jij het type “10KM hardlopen”? Dan wordt het tijd om je workout schema een beetje op te schudden! Duurzaam lopen gaat je geen toned buikje geven, maar een HIIT bijvoorbeeld wel. Het beste wat je kunt doen is zorgen voor voldoende variatie in je workout schema. Denk aan lichte en zware gewichten. Veel en weinig herhalingen. Met en zonder cardio. Maar ook stretching en foam rollen. Zorg ervoor dat je je lichaam elke week weer laat schrikken! Zodra het gaat wennen aan jouw standaard workout schema, zal het steeds luier worden en minder reageren. En het is juist de actie-reactie die meehelpt aan jouw abs!

[image1]


3. R.U.S.T

Stress is een factor die niet mee speelt in het spel genaamd “healthy & happiness”. Natuurlijk kennen we allemaal tijden van stress en dit vindt niemand fijn, maar het is heel belangrijk om hier bewust mee om te gaan en op tijd aan je balans te werken. Stress brengt niet alleen negativiteit in je leven, maar is ook van invloed om de resultaten die jij boekt met het sporten en gezond eten. Het is heel belangrijk om je rust te pakken en elke nacht voldoende te slapen, zodat zowel lichaam en geest kunnen opladen. Trek af en toe aan de bel en kies voor een beetje me-time. Betekent dit dat je soms een workout moet overslaan? Of jezelf even wilt trakteren op een cheat meal? So be it! Reken maar van YES! dat dit je motivatie een boost geeft om de draad erna meteen weer op te pakken en te knallen!

Ben je op zoek naar leuke ab-workout schema’s die je zowel thuis als in de gym kunt doen? Klik hier voor mijn favorieten oefeningen, welke voor beginners en gevorderde sporters te volgen zijn!

Have fun ladies en zet ‘m op :-) 

Liefs, Carolina

Tekst: Carolina van Dorenmalen

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties