0

cellulitis 150Veel vrouwen hebben last van het zo gehate cellulitis. Deze bobbeltjes en putjes in het huidoppervlak zorgen bij veel vrouwen voor onzekerheid. Daarom hebben wij vijf cruciale feitjes voor je verzameld om zo snel mogelijk van dit vervelende fenomeen af te komen.

1. Je kunt cellulitis niet wegkrijgen door eroverheen te wrijven of een speciale crème of lotion te gebruiken.
Ondanks het feit dat er tal van crèmes en lotions te koop zijn, speciaal gericht op het wegkrijgen van cellulitis, kun je dit maar beter niet gebruiken. Het kan de cellulitis zelfs erger maken en dat is het laatste wat je wil! Cellulite is geen huidprobleem en ligt niet op de huid, zoals veel mensen denken. Het is een onderliggende, structurele storing aan de spiervezels. Op wat gladheid na, doen al deze crèmes en lotions dus niets aan het echte probleem.

2. Geloof niet in dure schoonheids- of spa behandelingen waardoor cellulitis zou verdwijnen.
Je ziet het vaak voorbijkomen in reclames of advertenties: behandelingen waardoor cellulitis zou kunnen verdwijnen. Van lipomassages tot ingepakt worden in warm folie, het heeft weinig zin. Misschien ben je tijdelijk in de wolken door het resultaat, maar wie haar pinpas niet blijft trekken voor herhalingen, zal binnen de kortste keren weer geplaagd worden door die gevreesde bobbeltjes.

3. Cellulitis is niet genetisch bepaald.
Veel vrouwen denken dat cellulitis genetisch is bepaald, maar niets lijkt minder waar. Net als ons maandelijks terugkerend  probleem, is cellulitis gewoonweg een vrouwending. Waardoor mannen er dan minder vaak last van hebben? Dat verschil zit hem in de manier waarop onze lichamen vet en tussenweefsel ordenen. De tussenweefsels worden door bobbels van cellulite verstoord. Deze knobbels worden op hun plaats weer veroorzaakt door de vetafbraak, met als gevolg de verandering van het vrouwelijke lichaam.

4. Je kan van cellulitis afkomen, ongeacht je leeftijd.
Doordat cellulitis een structureel probleem is, kan je het op elke leeftijd aanpakken en wegkrijgen. Hoe? Door specifieke bewegingen die gericht zijn op de probleemzones. Door de spiervezels te versterken, worden de onderhuidse lagen zachtjes naar buiten gedrukt, met als gevolg een zachte en stevige huid. Meer spierweefsel betekent ook een betere vetverbranding, wat vrouwen met onzekerheden over hun heupen, billen en dijen  alleen nog maar meer goed kan doen!

5. Doe oefeningen en eet gezond.
Geïnspireerd geraakt door deze feitjes en wil je meteen die vervelende cellulitis voor altijd wegwerken? Lees dan de volgende vier oefeningen en je bent er met een beestje discipline binnen no time vanaf!

1. Voor deze eerste oefeningen ga je op handen en knieën zitten. Strek je rechterbeen traag zo hoog mogelijk naar achter. Doe dit 15 keer en wissel dan van been.

2: Squats zijn natuurlijk dé biloefeningen en konden ook in dit rijtje niet ontbreken. Ga wijdbeens, op schouderbreedte, staan. Zak dan door je knieën met je billen naar achter. Zorg dat je knieën niet voor je tenen uitkomen!

3: De derde oefening is ook wel bekend als de bridge. Ga op je rug liggen en houd je benen gebogen zodat je voeten de grond raken. Houd je armen gestrekt langs je lichaam. Vervolgens duw je je billen zo ver mogelijk naar het plafond.

4: Ga op je linkerzij op de grond liggen. Houd je rechterarm op je zij, en gebruik eventueel je rechterhand als steun onder je hoofd. Beweeg je benen omhoog en weer omlaag.

  • 500

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties